Pikantný pivný bôčik na cibuľovo-cesnakovom základe
Šťavnatý bravčový prerastený bôčik sa najskôr zatiahne na panvici s chilli pastou , cesnakom a cibuľou, potom sa podusí a zapečie v svetlom pive Zobraziť celý popisŠťavnatý bravčový prerastený bôčik sa najskôr zatiahne na panvici s chilli pastou , cesnakom a cibuľou, potom sa podusí a zapečie v svetlom pive spolu s čerstvými chilli papričkami. Výsledkom je mäkké, aromatické a mierne pikantné mäsové jedlo so skaramelizovanou šťavou a chrumkavým povrchom.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Bôčik očistíme, prípadne narežeme na väčšie kusy alebo pásy. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
- 2
Cibuľu nakrájame na pásiky, cesnak na plátky. Chilli papričky nakrájame na kolieska.
- 3
Na panvici rozohrejeme olej. Bôčik prudko opečieme z každej strany, aby sa zatiahol. Preložíme do pekáča alebo hlbšieho hrnca.
- 4
Do výpeku pridáme cibuľu, cesnak a chilli pastu. Restujeme 3–4 minúty, pridáme čerstvé chilli a krátko premiešame.
- 5
Základ nalejeme na bôčik, podlejeme pivom. Prikryjeme a vložíme do rúry predhriatej na 170 °C.
- 6
Pečieme 60 minút prikryté, potom odkryjeme a pečieme ďalších 20–30 minút, aby sa povrch zapiekol a vytvorila karamelizovaná šťava.
- 7
Podávať môžeme s chlebom, kašou, dusenou zeleninou alebo zemiakmi.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Úplne chápem, nie každému sadne chuť piva v jedle – a nealko býva často horkejšie. Pri tomto recepte sa chuť piva dusením stratí a zostane len jemný podtón, ale dá sa nahradiť aj vývarom alebo nealko pivom podľa chuti. 😊 Ja ho tiež nepijem, používam ho len na varenie.