Citrusová pražma s bylinkovým maslom a pečeným baklažánom
Šťavnatá pražma pečená s citrusmi, tymianom, rozmarínom a bylinkovým maslom , podávaná s pečeným baklažánom marinovaným v olivovom oleji, cesnaku a čiernom korení. Na Zobraziť celý popisŠťavnatá pražma pečená s citrusmi, tymianom, rozmarínom a bylinkovým maslom , podávaná s pečeným baklažánom marinovaným v olivovom oleji, cesnaku a čiernom korení. Na záver sa pokrm ozdobí rubínovými semienkami granátového jablka, ktoré jedlu dodajú sviežosť, farbu aj zaujímavý kontrast chutí.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Na rybu: | |
| 2 ks (celá, očistená) |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 40 g |
|
| 2 vetvičky |
|
| 2 vetvičky |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 2 PL |
|
| Na baklažán: | |
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| Na ozdobu: | |
| 3 PL |
|
Postup
-
1
Pražmy opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Zvonku aj zvnútra potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Do vnútra vložíme plátky citróna, limetky a pomaranča spolu s vetvičkou tymiánu a rozmarínu.
- 2
Zmäknuté maslo zmiešame s posekaným tymiánom a rozmarínom. Maslo natrieme na povrch rýb.
- 3
Baklažán nakrájame na kolieska hrubé cca 1 cm. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a pretlačeným cesnakom.
- 4
Na plech položíme ryby aj baklažán (môžu byť spolu alebo oddelene). Rúru predhrejeme na 190 °C a pečieme 20 – 25 minút.
- 5
Hotové jedlo posypeme semienkami granátového jablka a prípadne pokvapkáme pár kvapkami limetkovej šťavy.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu