Pečená ryba
Pečená ryba

Citrusová pražma s bylinkovým maslom a pečeným baklažánom

ellie17 - bez fotkyellie17, 17. októbra 2025

Šťavnatá pražma pečená s citrusmi, tymianom, rozmarínom a bylinkovým maslom , podávaná s pečeným baklažánom marinovaným v olivovom oleji, cesnaku a čiernom korení. Na Zobraziť celý popisŠťavnatá pražma pečená s citrusmi, tymianom, rozmarínom a bylinkovým maslom , podávaná s pečeným baklažánom marinovaným v olivovom oleji, cesnaku a čiernom korení. Na záver sa pokrm ozdobí rubínovými semienkami granátového jablka, ktoré jedlu dodajú sviežosť, farbu aj zaujímavý kontrast chutí.

2
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Na rybu:
2 ks (celá, očistená)
1 ks
1 ks
1/2 ks
40 g
2 vetvičky
2 vetvičky
1 ČL
1/2 ČL
2 PL
Na baklažán:
1 ks
2 strúčiky
2 PL
1/2 ČL
1/4 ČL
Na ozdobu:
3 PL



Postup

  1. 1

    Pražmy opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Zvonku aj zvnútra potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Do vnútra vložíme plátky citróna, limetky a pomaranča spolu s vetvičkou tymiánu a rozmarínu.

  2. 2

    Zmäknuté maslo zmiešame s posekaným tymiánom a rozmarínom. Maslo natrieme na povrch rýb.

  3. 3

    Baklažán nakrájame na kolieska hrubé cca 1 cm. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a pretlačeným cesnakom.

  4. 4

    Na plech položíme ryby aj baklažán (môžu byť spolu alebo oddelene). Rúru predhrejeme na 190 °C a pečieme 20 – 25 minút.

  5. 5

    Hotové jedlo posypeme semienkami granátového jablka a prípadne pokvapkáme pár kvapkami limetkovej šťavy.

Diskusia k receptu