Kuracie karí
Kuracie karí

Thajské zelené karí fotorecept

kucharka - fotkakucharka, včera 11:55
Thajské zelené karí (fotorecept)
Foto: kucharka

Suroviny na tento recept nemáme vždy doma v špajzi, ale dajú sa zohnať a … stojí to zato! Garantujem.

6-8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 PL
1 ČL
6-8 ks
500 ml
 (light, sójová)
hrsť
Zelená karí pasta:
4-6 ks
2 ks
5 cm čerstvý očistený
2 strúčiky
hrsť
2 ks očistená
z 1 limetky (kôra a šťava)
2,5 cm
1 PL
1 ČL
1 ČL
2 ČL
3 ČL



Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme thajskú zelenú pastu: všetky suroviny rozmixujeme najemno. Galangal je ťažko zohnať, minule som ho nahradila extra limetkovou kôrou z 1 limetky.

    Thajské zelené karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opečieme kuracie kúsky, ale iba trochu, aby sa zafarbili.

    Thajské zelené karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posypeme cukrom, premiešame, zalejeme kokosovým mliekom a zelenou karí pastou, a na slabom ohni varíme asi 25 minút (ja som ku koncu pridala aj za hrsť zeleného hrášku).

    Thajské zelené karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dochutíme rybacou omáčkou alebo jemnou sójovou omáčkou. Posypeme čerstvým posekaným koriandrom. Podávame s ryžou, u nás bola jazmínová. Niekedy ešte opražím na oleji na kúsky nakrájaný baklažán. Ten potom buď vložím do karí alebo podávam ako prílohu.

    Thajské zelené karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Recept se mi líbí. Zajímavé ingredience, čerstvý koriandr musím na sobě otestovat a galangal jsem si musela vygooglit, ten nejspíš v našich končinách nebude v nabídce. Uvidím, recept je lákavý, díky za něj.
kucharka
@haji (12.10.2025 16:44)

Tak držím palce. Galangal aj ja veľmi ťažko zoženiem…
Keď sa niektorá surovina vynechá, nebude to autentické ale dobré to bude aj tak, zaručene.
:-)
1x haji
haji
@kucharka (12.10.2025 21:10)
Asi tak, neseženu, ale když bych někde viděla sušený mletý, ze zvědavosti koupím - láká mě ta googlem popsaná chuť. Děkuji za koment, jsi pozorná.