Mušle na smotanovo-muškátovej omáčke s petržlenom
Jemné morské mušle dusené v smotanovej omáčke s muškátovým orieškom, čerstvou petržlenovou vňaťou a ľahkým dochutením soľou. Omáčka zvýrazní prirodzenú chuť mušlí a Zobraziť celý popisJemné morské mušle dusené v smotanovej omáčke s muškátovým orieškom, čerstvou petržlenovou vňaťou a ľahkým dochutením soľou. Omáčka zvýrazní prirodzenú chuť mušlí a dodá krémovosť bez toho, aby ju prehlušila. Vhodné ako ľahký hlavný chod alebo predjedlo v stredomorskom štýle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g (napr. slávky jedlé) |
|
200 ml (33 %) |
|
15 g |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Mušle očistíme, prepláchneme a skontrolujeme – tie s poškodenou alebo otvorenou lastúrou odstránime.
- 2
V hlbšej panvici rozpálime maslo, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a krátko restujeme (cca 30 sekúnd). Pridáme mušle a podlejeme vínom. Prikryjeme pokrievkou a necháme 3–4 minúty, kým sa mušle otvoria.
- 3
Prilejeme smotanu, osolíme, pridáme muškátový oriešok a prípadne korenie. Jemne premiešame a necháme krátko prebublať 2–3 minúty na miernom ohni.
- 4
Posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s pečivom, bagetou alebo cestovinami.
Tiež mušle:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu