Mušle na smotanovo-muškátovej omáčke s petržlenom

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 15:28

Jemné morské mušle dusené v smotanovej omáčke s muškátovým orieškom, čerstvou petržlenovou vňaťou a ľahkým dochutením soľou. Omáčka zvýrazní prirodzenú chuť mušlí a Zobraziť celý popisJemné morské mušle dusené v smotanovej omáčke s muškátovým orieškom, čerstvou petržlenovou vňaťou a ľahkým dochutením soľou. Omáčka zvýrazní prirodzenú chuť mušlí a dodá krémovosť bez toho, aby ju prehlušila. Vhodné ako ľahký hlavný chod alebo predjedlo v stredomorskom štýle.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (napr. slávky jedlé)
200 ml (33 %)
15 g
2 strúčiky
1/2 ČL
štipka
2 PL
50 ml
podľa chuti



Postup

  1. 1

    Mušle očistíme, prepláchneme a skontrolujeme – tie s poškodenou alebo otvorenou lastúrou odstránime.

  2. 2

    V hlbšej panvici rozpálime maslo, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a krátko restujeme (cca 30 sekúnd). Pridáme mušle a podlejeme vínom. Prikryjeme pokrievkou a necháme 3–4 minúty, kým sa mušle otvoria.

  3. 3

    Prilejeme smotanu, osolíme, pridáme muškátový oriešok a prípadne korenie. Jemne premiešame a necháme krátko prebublať 2–3 minúty na miernom ohni.

  4. 4

    Posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s pečivom, bagetou alebo cestovinami.

Diskusia k receptu