Pikantná talianska frittata s mozzarellou
Ľahká, šťavnatá a moderná frittata s chilli, karamelizovanou cibuľou, cesnakom, talianskym nádychom vďaka mozzarelle a sviežosti petržlenovej vňate. Pripravená rýchlo, ideálna na obed, Zobraziť celý popisĽahká, šťavnatá a moderná frittata s chilli, karamelizovanou cibuľou, cesnakom, talianskym nádychom vďaka mozzarelle a sviežosti petržlenovej vňate. Pripravená rýchlo, ideálna na obed, večeru alebo olovrant.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak tiež nasekáme. Čili papričku zbavíme semien (ak chceme menej pikantné) a nakrájame na drobné kúsky.
- 2
Na panvici (ideálne 20–22 cm, vhodná aj do rúry) rozohrejeme olivový olej. Orestujeme cibuľu dozlatista, potom pridáme cesnak a čili a necháme krátko rozvoňať.
- 3
V miske rozšľaháme vajcia so soľou, korením a primiešame petržlenovú vňať. Zalejeme tým zmes na panvici a na miernom ohni necháme mierne stuhnúť. Vrch posypeme strúhanou mozzarellou.
- 4
Vložíme na 5 minút do rúry pod gril (180–200 °C), aby sa syr roztopil a povrch zapiekol.
- 5
Podávame teplé alebo vlažné, nakrájané na trojuholníky.
Tiež vaječná omeleta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu