Vaječná omeleta
Vaječná omeleta

Pikantná talianska frittata s mozzarellou

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 12:41

Ľahká, šťavnatá a moderná frittata s chilli, karamelizovanou cibuľou, cesnakom, talianskym nádychom vďaka mozzarelle a sviežosti petržlenovej vňate. Pripravená rýchlo, ideálna na obed, Zobraziť celý popisĽahká, šťavnatá a moderná frittata s chilli, karamelizovanou cibuľou, cesnakom, talianskym nádychom vďaka mozzarelle a sviežosti petržlenovej vňate. Pripravená rýchlo, ideálna na obed, večeru alebo olovrant.

2
porcie
10 minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
2 PL
2 strúčiky
1 ks čerstvá
50 g strúhaná
2 PL čerstvá nasekaná
1/2 ČL
1/4 ČL



Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak tiež nasekáme. Čili papričku zbavíme semien (ak chceme menej pikantné) a nakrájame na drobné kúsky.

  2. 2

    Na panvici (ideálne 20–22 cm, vhodná aj do rúry) rozohrejeme olivový olej. Orestujeme cibuľu dozlatista, potom pridáme cesnak a čili a necháme krátko rozvoňať.

  3. 3

    V miske rozšľaháme vajcia so soľou, korením a primiešame petržlenovú vňať. Zalejeme tým zmes na panvici a na miernom ohni necháme mierne stuhnúť. Vrch posypeme strúhanou mozzarellou.

  4. 4

    Vložíme na 5 minút do rúry pod gril (180–200 °C), aby sa syr roztopil a povrch zapiekol.

  5. 5

    Podávame teplé alebo vlažné, nakrájané na trojuholníky.

Diskusia k receptu