Zdroj: Instagram @wildfoods
porcie
príprava
Suroviny
250 g |
|
1 hrnček |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
1 vetvička |
|
100 ml |
|
2 hrnčeky (alebo vývar) |
|
50 g |
|
3 PL strúhaný |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Kuriatka očistíme a orestujeme na olivovom oleji asi 5 minút. Pridáme nakrájaný cesnak, soľ, čierne korenie a nasekanú vňaťku, ešte zarestujeme a odložíme bokom.
- 2
Do výpeku pridáme kocku masla a orestujeme nakrajanú cibuľu. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme ryžu a chvíľu opečieme. Následne podlejeme bielym vínom.
- 3
Keď sa víno odparí, podlejeme ryžu vodou alebo lepšie vývarom a osolíme podľa chuti.
- 4
Varíme kým sa ryža neuvarí domäkka, ale nesmie sa odpariť všetka voda, musí to mať krémovú konzistenciu.
- 5
Do uvarenej ryže prihodíme kocky masla a strúhaný parmezán a získame krásnu krémovú konzistenciu.
- 6
Kuriatka vrátime na panvicu do rizota a zmiešame. Navrch ešte parmezán a môžeme ozdobiť pažítkou. Videorecept si môžeš pozrieť na mojom instagramovom profile! :)
Tiež hubové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu