Hubové rizoto
Hubové rizoto

Kuriatkové rizoto

wildfoods - fotkawildfoods, včera 14:16
Kuriatkové rizoto
Foto: wildfoods
2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 hrnček
3 strúčiky
1 ks
hrsť
1 vetvička
100 ml
2 hrnčeky (alebo vývar)
50 g
3 PL strúhaný
podľa chuti
podľa chuti
hrsť



Postup

  1. 1

    Kuriatka očistíme a orestujeme na olivovom oleji asi 5 minút. Pridáme nakrájaný cesnak, soľ, čierne korenie a nasekanú vňaťku, ešte zarestujeme a odložíme bokom.

  2. 2

    Do výpeku pridáme kocku masla a orestujeme nakrajanú cibuľu. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme ryžu a chvíľu opečieme. Následne podlejeme bielym vínom.

  3. 3

    Keď sa víno odparí, podlejeme ryžu vodou alebo lepšie vývarom a osolíme podľa chuti.

  4. 4

    Varíme kým sa ryža neuvarí domäkka, ale nesmie sa odpariť všetka voda, musí to mať krémovú konzistenciu.

  5. 5

    Do uvarenej ryže prihodíme kocky masla a strúhaný parmezán a získame krásnu krémovú konzistenciu.

  6. 6

    Kuriatka vrátime na panvicu do rizota a zmiešame. Navrch ešte parmezán a môžeme ozdobiť pažítkou. Videorecept si môžeš pozrieť na mojom instagramovom profile! :)

Diskusia k receptu