Penne alla vodka s tajnou Uncle Ben’s omáčkou
Krémové penne kombinujú sladkú smotanu, cesnakovo-cibuľový základ, štipku vodky a paradajkovú omáčku Uncle Ben’s. Celé sa dochutí rozpusteným maslom a bohato zasype strúhaným Zobraziť celý popisKrémové penne kombinujú sladkú smotanu, cesnakovo-cibuľový základ, štipku vodky a paradajkovú omáčku Uncle Ben’s. Celé sa dochutí rozpusteným maslom a bohato zasype strúhaným syrom. Výsledkom je jemné, mierne pikantné a rýchlo pripravené cestovinové jedlo s netradičným twistom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (cestoviny) |
|
1 ks žltá |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
200 g (paradajková, napr. Tomato & Basil) |
|
200 ml |
|
30 ml |
|
20 g rozpustené |
|
50 g strúhaný (parmezán, gouda, eidam alebo mix) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na servírovanie: | |
strúhaný |
|
Postup
-
1
V osolenej vode uvaríme penne podľa návodu (cca 8–10 minút), scedíme a odložíme.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak a restujeme 30 sekúnd.
- 3
Prilejeme vodku a necháme ju minútu odpariť.
- 4
Pridáme omáčku Uncle Ben’s a premiešame. Po chvíli vlejeme smotanu a necháme jemne prebublávať 3–4 minúty.
- 5
Pridáme rozpustené maslo, soľ a korenie podľa chuti.
- 6
Do omáčky vsypeme uvarené penne a premiešame. Nakoniec vmiešame strúhaný syr, aby sa krásne rozpustil.
- 7
Podávame horúce s dodatočným syrom navrchu.
Tiež s omáčkou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu