Krevety na ázijský spôsob so zázvorovo–cesnakovou omáčkou

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 12:32

Ľahký a aromatický pokrm inšpirovaný ázijskou kuchyňou. Krevety sú obalené v Solamyle pre jemne chrumkavý povrch, prevoňané čerstvým zázvorom, cesnakom a sójovou omáčkou. Zobraziť celý popisĽahký a aromatický pokrm inšpirovaný ázijskou kuchyňou. Krevety sú obalené v Solamyle pre jemne chrumkavý povrch, prevoňané čerstvým zázvorom, cesnakom a sójovou omáčkou. Dochutené koriandrom a podávané napríklad s jazmínovou ryžou, ryžovými rezancami alebo zeleninou podľa chuti.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g lúpané, surové
1 PL (zemiakový škrob)
1 ks žltá
3 strúčiky
10 g čerstvý
3 PL
2 PL
2 PL (čerstvá, nasekaná)
1/4 ČL
podľa chuti



Postup

  1. 1

    Krevety opláchneme, osušíme a zmiešame so Solamylom, čiernym korením a jemnou štipkou soli.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno. Cesnak a zázvor nastrúhame alebo nasekáme na veľmi jemno.

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme 1 PL olivového oleja. Krevety opekáme 2–3 minúty z každej strany, kým nezružovejú. Vyberieme ich bokom.

  4. 4

    Do tej istej panvice pridáme druhú PL olivového oleja. Orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme zázvor a cesnak a miešame 1 minútu.

  5. 5

    Pridáme sójovú omáčku a vrátime krevety späť do panvice. Premiešame, aby sa všetko obalilo a krátko varíme.

  6. 6

    Tesne pred podávaním posypeme čerstvým koriandrom.

Diskusia k receptu