Krevety na ázijský spôsob so zázvorovo–cesnakovou omáčkou
Ľahký a aromatický pokrm inšpirovaný ázijskou kuchyňou. Krevety sú obalené v Solamyle pre jemne chrumkavý povrch, prevoňané čerstvým zázvorom, cesnakom a sójovou omáčkou. Zobraziť celý popisĽahký a aromatický pokrm inšpirovaný ázijskou kuchyňou. Krevety sú obalené v Solamyle pre jemne chrumkavý povrch, prevoňané čerstvým zázvorom, cesnakom a sójovou omáčkou. Dochutené koriandrom a podávané napríklad s jazmínovou ryžou, ryžovými rezancami alebo zeleninou podľa chuti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g lúpané, surové |
|
1 PL (zemiakový škrob) |
|
1 ks žltá |
|
3 strúčiky |
|
10 g čerstvý |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL (čerstvá, nasekaná) |
|
1/4 ČL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Krevety opláchneme, osušíme a zmiešame so Solamylom, čiernym korením a jemnou štipkou soli.
- 2
Cibuľu nakrájame nadrobno. Cesnak a zázvor nastrúhame alebo nasekáme na veľmi jemno.
- 3
Na panvici rozohrejeme 1 PL olivového oleja. Krevety opekáme 2–3 minúty z každej strany, kým nezružovejú. Vyberieme ich bokom.
- 4
Do tej istej panvice pridáme druhú PL olivového oleja. Orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme zázvor a cesnak a miešame 1 minútu.
- 5
Pridáme sójovú omáčku a vrátime krevety späť do panvice. Premiešame, aby sa všetko obalilo a krátko varíme.
- 6
Tesne pred podávaním posypeme čerstvým koriandrom.
Tiež krevety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu