Recepty, kde je agar
Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....
Ovocné sushi
Mliečna ryža v palacinkovom ceste s ovocím, domácim čokoládovým
topingom a ovocným kaviárom.
Bezlepkový čokoládovo-vanilkovo-kávový dezert
Korpus:
Všetky prísady zmiešame a dáme piecť na 180 stupňov 30 minút. Plech treba čo najmenší, ...
Panna cotta s jahodami a broskyňami
600 ml smotany dáme zohrievať spolu
so 7 PL medu, dreňou z vyškrabaného vanilkového struku a s...
Čokoládová kupola s prekvapením
Čokoládové kupoly: Natemperujeme čokoládu, a to
tak, že ju najprv zohrejeme na 46 stupňov, potom...
Čučoriedkový zákusok
Keďže som si toto leto zavarila aj usušila čučoriedky, rozmýšľala čo s nimi a napadol ma takýto netradičný koláčik, keď už mám
ten agar agar....
Jahodové šamrole
Z múky, masla a kyslej smotany vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu (ideálne na noc)....
Jahodové tartaletky s mascarpone krémom
Všetky ingrediencie na cesto spolu
vymiešame. Cesto necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu. Potom ho vyvaľkáme...
Čučoriedkový koláč
Pripravíme si korpus: Do mixéra dáme mandle, orechy a rozmixujeme. Pridáme vločky, kokos, ...
Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....
Nepečený čučoriedkový koláč
Tento recept sa pôvodne volá
tartaletky s čučoriedkovou plnkou.
ale kedže nemám doma
tartaletkové formičky, ...
Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...
Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian
a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...
Kačací „torchon“ z pečene v sezamových semienkach
Kačaciu pečeň rozoberieme na väčšie kusy a zbavíme žiliek.
Pridáme cukor, soľ, korenie, vermút...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Jahodová guľa v čokoláde na kakaovom crumble
Jahodové gule: Vyšľaháme smotanu, pridáme práškový cukor a rozmixované jahody a nakoniec želatínu. Touto penou...
Kakaové želé s mrveničkou a jogurtovou omáčkou
Kakaové želé: Do kastróla nalejeme studenú vodu, pridáme ostatné suroviny a dôkladne rozmiešame. Potom zmes...
Zapekaná focaccia s morušovým džemom
Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať
zeleninu a ovocie do džemov, kompótov,
čalamád, pyré či...
Vegánska huspenina
Priateľ dostal od otca huspeninu, takú tú klasickú - slovenskú, z koží a tak...
Černicový cheesecake
Tento koláčik je lahodný, jemný, s vynikajúcou a výraznou chuťou černíc a úplne najlepšie na...
Guľa plnená mangovým sorbetom
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Roztopenú vlievame do pripravených foriem
v tvare pologule. Naplnené formy obrátime
opačne,...
Terinka s hruškovým pyré
Čokolády postupne rozpustíme
vo vodnom kúpeli a zmiešame
s horúcou smotanou a likérmi
v uvedených pomeroch. Začneme
horkou čokoládou a...
Sih na šošovici a lesnom ovocí
Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime...
Svieža letná pochúťka
Svieža tortula a táto dokonca moja prvotina a veru chutila. Avšak ten kto nemá rád škoricu...
Levanduľové osviežujúce rezy
Tieto tvarohovo jogurtové nepečené rezy s príchuťou a arómou levandule sú sfarbené domácim nevareným sirupom z čiernych...
Dolné kuracie stehná s karfiolovým pyré
Dnes Vám rada predstavím môj rýchly a vynikajúci recept na skvelý obed. Spája sa v ňom...
Citrónová panna cotta s čučoriedkovou penou
Včera bol krásny slnečný jarný deň a priam sa pýtalo pripraviť nejaký ľahký dezert. Skombinovala som...
Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....
Ovocné sushi
Mliečna ryža v palacinkovom ceste s ovocím, domácim čokoládovým topingom a ovocným kaviárom.
Bezlepkový čokoládovo-vanilkovo-kávový dezert
Korpus: Všetky prísady zmiešame a dáme piecť na 180 stupňov 30 minút. Plech treba čo najmenší, ...
Panna cotta s jahodami a broskyňami
600 ml smotany dáme zohrievať spolu so 7 PL medu, dreňou z vyškrabaného vanilkového struku a s...
Čokoládová kupola s prekvapením
Čokoládové kupoly: Natemperujeme čokoládu, a to tak, že ju najprv zohrejeme na 46 stupňov, potom...
Čučoriedkový zákusok
Keďže som si toto leto zavarila aj usušila čučoriedky, rozmýšľala čo s nimi a napadol ma takýto netradičný koláčik, keď už mám ten agar agar....
Jahodové šamrole
Z múky, masla a kyslej smotany vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu (ideálne na noc)....
Jahodové tartaletky s mascarpone krémom
Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame. Cesto necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu. Potom ho vyvaľkáme...
Čučoriedkový koláč
Pripravíme si korpus: Do mixéra dáme mandle, orechy a rozmixujeme. Pridáme vločky, kokos, ...
Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....
Nepečený čučoriedkový koláč
Tento recept sa pôvodne volá tartaletky s čučoriedkovou plnkou. ale kedže nemám doma tartaletkové formičky, ...
Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...
Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...
Kačací „torchon“ z pečene v sezamových semienkach
Kačaciu pečeň rozoberieme na väčšie kusy a zbavíme žiliek. Pridáme cukor, soľ, korenie, vermút...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Jahodová guľa v čokoláde na kakaovom crumble
Jahodové gule: Vyšľaháme smotanu, pridáme práškový cukor a rozmixované jahody a nakoniec želatínu. Touto penou...
Kakaové želé s mrveničkou a jogurtovou omáčkou
Kakaové želé: Do kastróla nalejeme studenú vodu, pridáme ostatné suroviny a dôkladne rozmiešame. Potom zmes...
Zapekaná focaccia s morušovým džemom
Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať zeleninu a ovocie do džemov, kompótov, čalamád, pyré či...
Vegánska huspenina
Priateľ dostal od otca huspeninu, takú tú klasickú - slovenskú, z koží a tak...
Černicový cheesecake
Tento koláčik je lahodný, jemný, s vynikajúcou a výraznou chuťou černíc a úplne najlepšie na...
Guľa plnená mangovým sorbetom
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Roztopenú vlievame do pripravených foriem v tvare pologule. Naplnené formy obrátime opačne,...
Terinka s hruškovým pyré
Čokolády postupne rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s horúcou smotanou a likérmi v uvedených pomeroch. Začneme horkou čokoládou a...
Sih na šošovici a lesnom ovocí
Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime...
Svieža letná pochúťka
Svieža tortula a táto dokonca moja prvotina a veru chutila. Avšak ten kto nemá rád škoricu...
Levanduľové osviežujúce rezy
Tieto tvarohovo jogurtové nepečené rezy s príchuťou a arómou levandule sú sfarbené domácim nevareným sirupom z čiernych...
Dolné kuracie stehná s karfiolovým pyré
Dnes Vám rada predstavím môj rýchly a vynikajúci recept na skvelý obed. Spája sa v ňom...
Citrónová panna cotta s čučoriedkovou penou
Včera bol krásny slnečný jarný deň a priam sa pýtalo pripraviť nejaký ľahký dezert. Skombinovala som...