Jahodové tartaletky s mascarpone krémom fotorecept
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 29. mája 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 29. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
porcií
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
110 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
štipka |
|
Jahodový gél: | |
250 g |
|
25 g |
|
2,5 g |
|
Krém: | |
300 g |
|
100 ml (33 %) |
|
|
|
50 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame. Cesto necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu. Potom ho vyvaľkáme na tenko a cestom vystelieme formičky na tartaletky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 10 minút.
- 2
Jahodový gél: Jahody s cukrom rozmixujeme, prevaríme s agarom aspoň 1 minútu a necháme vychladnúť. Nalejeme do fľaše, z ktorej budeme gél servírovať.
- 3
Krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do tuha a krém dáme vychladiť. Upečené vychladnuté tartaletky naplníme krémom.
- 4
Po obvode krému dáme plátky jahôd.
- 5
Do stredu krému nanesieme jahodový gél. Naplnené tartaletky necháme vychladiť.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu