Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Nepečený čučoriedkový koláč

blissofplants - fotkablissofplants, 19. septembra 2020

Tento recept sa pôvodne volá tartaletky s čučoriedkovou plnkou. ale kedže nemám doma tartaletkové formičky, vznikla z receptu jedna veľká tartaletka.

10-12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
140 g
140 g
50 g
50 g
3 PL
2 PL roztopený
Plnka:
2 šálky (mrazené)
100 ml
3 PL
2 PL
250 ml
1 PL
1 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Pripravte korpus: Do mixéra dajte mandle, orechy a rozmixujte. Pridajte vločky, kokos, javorový sirup a roztopený kokosový olej a znovu premixujte. Zmesou naplňte tartaletkové formičky (alebo jednu väčšiu formu) a dajte ich aspoň na 30 minút do mrazničky.

  2. 2

    Zatiaľ pripravte plnku: Do hrnca dajte vodu, javorový sirup, citrónovú šťavu a priveďte do varu. Vsypte čučoriedky a opäť priveďte do varu. Varte, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Nechajte chvíľu vychladnúť, rozmixujte a prepasírujte cez sitko, aby v plnke neboli žiadne zrniečka.

  3. 3

    Čučoriedkové pyré dajte späť do hrnca, prilejte kokosové mlieko, pridajte škrob, vločky agaru. Za stáleho miešania priveďte do varu, aby sa vločky agaru celkom rozpustili. Potom nechajte vychladnúť, inak by sa korpus pod teplou plnkou roztopil.

  4. 4

    Vychladnutú plnku dajte na korpus a vložte do mrazničky ideálne na celú noc. Po vybratí z mrazničky ozdobte obľúbeným ovocím.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý recept, postup napínavý až do konce. Vlastně mám otázku: co koláč provede, když rozmrzne? Nebo se podává mrazený? Krásné foto!
blissofplants
@haji (19.9.2020 14:31)

Dakujem krasne!!po rozmrazeni je kolac 'ready to eat' ; vydrzal nam v chladnicke asi 3 dni, ponecha si tvar aj konzistenciu aj chut, krasny vikend
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia