Egrešový džem v plnenej vyprážanej brioške
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 15. augusta 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
600 g |
|
600 g |
|
400 g |
|
1 ks |
|
5 g |
|
|
|
5 lístkov |
|
|
|
3 ks |
|
|
|
100 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
100 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Egreše a černice na plechu dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 7 minút. Zmes potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Zmes zmiešame s cukrom, agarom a pridáme štipku soli. Privedieme do varu a pridáme pár lístkov medovky a fazuľu tonka. Povaríme ešte 5 minút a celú zmes nalejeme do pohárov, uzavrieme a necháme vychladnúť hore dnom.
- 2
Briošku rozkrojíme a ponoríme na pár sekúnd do rozšľahaného vajíčka so škoricou, opečieme na masle do zlatohneda. Vyberieme a osušíme.
- 3
Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame ho s pár lyžicami egrešového džemu, pridáme mascarpone a jemne celú zmes spojíme. Potom zmesou naplníme briošku, uzavrieme ďalšou brioškou, na ktorú dáme ešte jednu vrstvu zmesi. Celú hrianku pokvapkáme javorovým sirupom.
Tiež brioška:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu