Plnená brioška
Plnená brioška

Egrešový džem v plnenej vyprážanej brioške

Miloslav Pabiš
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 15. augusta 2018
Egrešový džem v plnenej vyprážanej brioške
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
600 g
400 g
1 ks
5 g
5 lístkov
3 ks
100 g
2 ks
150 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Egreše a černice na plechu dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 7 minút. Zmes potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Zmes zmiešame s cukrom, agarom a pridáme štipku soli. Privedieme do varu a pridáme pár lístkov medovky a fazuľu tonka. Povaríme ešte 5 minút a celú zmes nalejeme do pohárov, uzavrieme a necháme vychladnúť hore dnom.

  2. 2

    Briošku rozkrojíme a ponoríme na pár sekúnd do rozšľahaného vajíčka so škoricou, opečieme na masle do zlatohneda. Vyberieme a osušíme.

  3. 3

    Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame ho s pár lyžicami egrešového džemu, pridáme mascarpone a jemne celú zmes spojíme. Potom zmesou naplníme briošku, uzavrieme ďalšou brioškou, na ktorú dáme ešte jednu vrstvu zmesi. Celú hrianku pokvapkáme javorovým sirupom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia