Egrešový džem v plnenej vyprážanej brioške
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 15. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Postup
-
1
Egreše a černice na plechu dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 7 minút. Zmes potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Zmes zmiešame s cukrom, agarom a pridáme štipku soli. Privedieme do varu a pridáme pár lístkov medovky a fazuľu tonka. Povaríme ešte 5 minút a celú zmes nalejeme do pohárov, uzavrieme a necháme vychladnúť hore dnom.
- 2
Briošku rozkrojíme a ponoríme na pár sekúnd do rozšľahaného vajíčka so škoricou, opečieme na masle do zlatohneda. Vyberieme a osušíme.
- 3
Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame ho s pár lyžicami egrešového džemu, pridáme mascarpone a jemne celú zmes spojíme. Potom zmesou naplníme briošku, uzavrieme ďalšou brioškou, na ktorú dáme ešte jednu vrstvu zmesi. Celú hrianku pokvapkáme javorovým sirupom.
Tiež brioška:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu