Citrónová torta s fialkovým krémom a čučoriedkami
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 19. augusta 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 19. augusta 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
porcií
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Citrónový korpus: | |
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 110 g (izbovej teploty) |
|
| 120 g |
|
| 180 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks (kôra aj šťava) |
|
| Fialkový krém: | |
| 250 g |
|
| 150 ml (33 %) |
|
| 5 PL |
|
| 3 g |
|
| Okrem toho: | |
| 250 g |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Citrónový korpus: Cukor, žĺtky, maslo a cmar vyšľaháme. Pridáme citrónovú šťavu aj nastrúhanú kôru. V samostatnej miske vyšľaháme sneh z bielkov. Žĺtkovú zmes spojíme so snehom a opatrne primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto dáme do formy vystlanej papierom a pečieme na 180 stupňoch asi 35 minút.
- 2
Fialkový krém: Fialkový sirup zahustíme agarom, prevaríme a necháme vychladnúť. Potom ho vyšľaháme s mascarpone. Keď sú úplne spojené, prilejeme vychladenú smotanu. Šľaháme, kým krém nie je pevný.
- 3
Korpus prerežeme, naplníme krémom a čučoriedkami. Prikryjeme druhým plátom a vrch a boky torty tiež natrieme krémom. Ozdobíme ovocím a fialkami, prípadne inými jedlými kvetmi.
Tiež citrónová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu