Cviklové „brownies“ s pomarančovou omáčkou

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 22. novembra 2016
Cviklové „brownies“ s pomarančovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
315 g
65 g
125 g
155 g
65 g
20 g
5 g
3 ks
Omáčka:
200 ml
30 g
1/2 ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Uvarenú cviklu rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú kašu. Maslo s čokoládou roztopíme nad parou a pridáme rozmixovanú cviklu. Cukor, vanilkový cukor a vajcia vyšľaháme do peny a pomaly prilievame zmes čokolády, masla a cvikly. Nakoniec pridáme múku a kakao. Zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.

  2. 2

    Omáčka: Čerstvú pomarančovú šťavu, cukor a aníz privedieme k varu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme agar–agar a zahustíme do potrebnej hustoty.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: