Cviklové „brownies“ s pomarančovou omáčkou
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 22. novembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 22. novembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Uvarenú cviklu rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú kašu. Maslo s čokoládou roztopíme nad parou a pridáme rozmixovanú cviklu. Cukor, vanilkový cukor a vajcia vyšľaháme do peny a pomaly prilievame zmes čokolády, masla a cvikly. Nakoniec pridáme múku a kakao. Zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.
- 2
Omáčka: Čerstvú pomarančovú šťavu, cukor a aníz privedieme k varu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme agar–agar a zahustíme do potrebnej hustoty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu