Cviklové „brownies“ s pomarančovou omáčkou
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 22. novembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 22. novembra 2016

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
315 g |
|
65 g |
|
125 g |
|
155 g |
|
65 g |
|
20 g |
|
5 g |
|
3 ks |
|
Omáčka: | |
200 ml |
|
30 g |
|
1/2 ks |
|
podľa potreby |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: Uvarenú cviklu rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú kašu. Maslo s čokoládou roztopíme nad parou a pridáme rozmixovanú cviklu. Cukor, vanilkový cukor a vajcia vyšľaháme do peny a pomaly prilievame zmes čokolády, masla a cvikly. Nakoniec pridáme múku a kakao. Zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.
- 2
Omáčka: Čerstvú pomarančovú šťavu, cukor a aníz privedieme k varu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme agar–agar a zahustíme do potrebnej hustoty.
- 2
Diskusia k receptu
0 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: