Ovocné sushi fotorecept
Foto: maminamicha
Mliečna ryža v palacinkovom ceste s ovocím, domácim čokoládovým topingom a ovocným kaviárom.
porcií
príprava
Suroviny
Palacinkové cesto: | |
250 g |
|
400 ml |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
Mliečna ryža: | |
600 ml |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
20 g |
|
podľa chuti |
|
Okrem toho: | |
|
|
(kompót) |
|
|
|
Čokoládový toping: | |
1/2 šálky |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
30 g |
|
Ovocný kaviár: | |
300 g |
|
100 ml |
|
40 g |
|
5 g |
|
|
Postup
-
1
Palacinky: Z uvedených surovín okrem kakaa vymiešame palacinkové cesto, ja cukor do cesta nedávam. Trochu cesta odlejeme do misky a primiešame doň kakao.
-
2
Na panvicu si spravíme kakaovým cestom mriežku.
-
3
Po pár sekundách prilievame obyčajné palacinkové cesto. Necháme upiecť. Upečené palacinky odložíme bokom.
-
4
Mliečna ryža: Dáme variť ryžu v mlieku s pridaním ostatných ingrediencií a necháme variť, pokiaľ ryža nebude napolo uvarená.
-
5
Ryžu necháme vychladiť, tak aby bola letná. Okraje palaciniek odrežeme tak, aby vznikol štvorec. Na palacinku dáme v nie moc hrubej vrstve uvarenú mliečnu ryžu a ukladáme ovocie.
-
6
Stočíme a naplnené palacinky zabalíme do fólie alebo alobalu. Necháme v chladničke trochu stuhnúť.
-
7
Čokoládový toping: Medzitým si uvaríme toping. Všetko spolu dáme variť a varíme maximálne 4 minúty, potom odložíme a necháme vychladnúť.
- 8
Ovocný kaviár: Na ovocný kaviár si dáme variť všetky suroviny okrem oleja, ten dáme na aspoň 15 minút do mrazničky. Suroviny dáme variť, keď zmes začne vrieť, odstavíme a schladíme na teplotu 45-50 °C. Prelejeme do kuchynského dávkovača a kvapkáme do ľadového oleja, v ktorom kvapky ovocnej zmesi stuhnú.
- 9
Palacinky rozbalíme, pokrájame na kolieska, naservírujeme na tanier a podávame s ovocným kaviárom a topingom. Dobrú chuť.
- 8
Diskusia k receptu