Bezlepkový čokoládovo-vanilkovo-kávový dezert
Foto: celiakiasmagdalenou
Suroviny
Korpus: | |
25 g rozpustené |
|
50 g |
|
75 g (na sladké pečenie) |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
15 g |
|
štipka |
|
110 g |
|
Na poliatie korpusu: | |
|
|
Čokoládová vrstva: | |
120 ml |
|
100 g |
|
Kávový a vanilkový krém: | |
200 ml |
|
2 ČL |
|
100 g |
|
250 g |
|
1-2 ČL |
|
pár kvapiek (bourbon) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Korpus: Všetky prísady zmiešame a dáme piecť na 180 stupňov 30 minút. Plech treba čo najmenší, recept je cca na 13x13 cm. Ja som taký nemala, upiekla som v inom (len pozor, aby sa vám nespiekol, keďže vrstva bude tenká) a spodok som potom orezala podľa formy (z plastu z piškót, z veľkej bonboniéry... ), do ktorej som vrstvila krémy.
- 2
Urobte malú kávu a vychladnutý korpus ňou pokvapkajte, aby sa napil a neabsorboval vám celý prvý krém ako mne😁🤷♀️
- 3
Čokoládová vrstva: Smotanu zohrejeme po bod varu, pridáme nalámanú čokoládu, miešame, kým sa nerozpustí a vylejeme ju na vychladnutý korpus. Dáme do mrazničky na 30-45 minút.
- 4
Kávový a vanilkový krém: Smotanu a agar rozmiešame v hrnci a povaríme 2-3 minúty za častého miešania, aby sa agar aktivoval. Pridáme bielu čokoládu, miešame, kým sa neroztopí. Primiešame mascarpone.
- 5
Krém rozdelíme do 2 misiek. Do jednej pridáme kávu, do druhej vanilkový extrakt. Kávový krém nalejeme na stuhnutú čokoládovú vrstvu a dáme opäť na 30-45 minút do mrazničky.
- 6
Kým bude tuhnúť, umiestnime misku s vanilkovým krémom do parného kúpeľa, aby sa stále ohrievala a nestuhla.
- 7
Na stuhnutú kávovú vrstvu nanesieme vanilkový krém a dáme do mrazničky na 3-4 hodiny.
- 8
Potom odstránime formu, v ktorej dezert máme, v mojom prípade plastový obal z bonboniéry, posypeme preosiatym kakaom a necháme na noc v chladničke.
Tiež bezlepkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu