Bezlepkový zákusok
Bezlepkový zákusok

Bezlepkový čokoládovo-vanilkovo-kávový dezert

celiakiasmagdalenou - fotkaceliakiasmagdalenou, 17. mája 2023

Suroviny

Korpus:
25 g rozpustené
50 g
75 g (na sladké pečenie)
1/2 ČL
1/4 ČL
15 g
štipka
110 g
Na poliatie korpusu:
Čokoládová vrstva:
120 ml
100 g
Kávový a vanilkový krém:
200 ml
2 ČL
100 g
250 g
1-2 ČL
pár kvapiek (bourbon)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Korpus: Všetky prísady zmiešame a dáme piecť na 180 stupňov 30 minút. Plech treba čo najmenší, recept je cca na 13x13 cm. Ja som taký nemala, upiekla som v inom (len pozor, aby sa vám nespiekol, keďže vrstva bude tenká) a spodok som potom orezala podľa formy (z plastu z piškót, z veľkej bonboniéry... ), do ktorej som vrstvila krémy.

  2. 2

    Urobte malú kávu a vychladnutý korpus ňou pokvapkajte, aby sa napil a neabsorboval vám celý prvý krém ako mne😁🤷‍♀️

  3. 3

    Čokoládová vrstva: Smotanu zohrejeme po bod varu, pridáme nalámanú čokoládu, miešame, kým sa nerozpustí a vylejeme ju na vychladnutý korpus. Dáme do mrazničky na 30-45 minút.

  4. 4

    Kávový a vanilkový krém: Smotanu a agar rozmiešame v hrnci a povaríme 2-3 minúty za častého miešania, aby sa agar aktivoval. Pridáme bielu čokoládu, miešame, kým sa neroztopí. Primiešame mascarpone.

  5. 5

    Krém rozdelíme do 2 misiek. Do jednej pridáme kávu, do druhej vanilkový extrakt. Kávový krém nalejeme na stuhnutú čokoládovú vrstvu a dáme opäť na 30-45 minút do mrazničky.

  6. 6

    Kým bude tuhnúť, umiestnime misku s vanilkovým krémom do parného kúpeľa, aby sa stále ohrievala a nestuhla.

  7. 7

    Na stuhnutú kávovú vrstvu nanesieme vanilkový krém a dáme do mrazničky na 3-4 hodiny.

  8. 8

    Potom odstránime formu, v ktorej dezert máme, v mojom prípade plastový obal z bonboniéry, posypeme preosiatym kakaom a necháme na noc v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia