Zapekaná focaccia s morušovým džemom
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 13. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať zeleninu a ovocie do džemov, kompótov, čalamád, pyré či sirupov, aby sme si ich potom mohli dopriať po celý rok. Zobraziť celý popisZaváranie nie je len o povinnosti spracovať zeleninu a ovocie do džemov, kompótov, čalamád, pyré či sirupov, aby sme si ich potom mohli dopriať po celý rok. Často im však uloženie do nálevov a dlhšie uskladnenie doslova pomáha a chuťovo ich zdokonaľuje. Preto rád nadväzujem na tradície slovenských gazdiniek a pridávam aj nové, neobvyklé nápady.
Postup
-
1
Moruše zbavíme stoniek, zmiešame s cukrom a vytlačíme šťavu z citróna. Premiešame a necháme odstáť 12 hodín. Celú zmes potom prevaríme a pridáme agar, potom ešte celú zmes povaríme 5 minút.
- 2
Hotový džem, ktorý môžeme ešte rozmixovať, nalejeme do pohárov a uzavrieme. Poháre otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
- 3
Focacciu rozkrojíme, pokvapkáme olivovým olejom a jemne opečieme, potom potrieme morušovým džemom a prekryjeme plátkami syra brie. Dáme na plech a zapekáme na 180 °C asi 5 minút.
Tiež focaccia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu