Svieža letná pochúťka

johaneska - fotkajohaneska, 29. júla 2016 13:35
Ďalšie recepty »
Svieža letná pochúťkaFoto: johaneska

Svieža tortula a táto dokonca moja prvotina a veru chutila. Avšak ten kto nemá rád škoricu tak odporúčam vynechať!

9-12
porcií
35 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

5 PL
30 g BIO
5 ks
120 g (alebo pomleté bezlepkové ovsené vločky)
štipka
150 g
1 ČL
500 g
3 PL
1 ČL
5 ČL BIO
Na želatínu:
2 ČL
2 ČL prášok
600 ml
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Z bielkov si vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh. Po častiach pridávame cukor a stále šľaháme. Postupne pridáme žĺtky a olej a stále šľaháme.

  2. 2

    Nakoniec pridáme preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom a opatrne vmiešame do cesta. Miešame vareškou až kým nebudú v ceste žiadne bubliny.

  3. 3

    Pečieme v predohriatej rúre pri 180 stupnoch 25-30 minut. Korpus po upečení vyberieme z formy a necháme rovnomerne vychladnúť. Medzitym si pripravíme krém, jednoducho len vyšľaháme ricottou spolu s medom a škoricou. Keď je korpus dostatočne vychladnutý, prerezeme ho na polovicu. Nanesieme džem a krém. Opat spojíme dokopy a zvyšný krém nanesieme na vrch korpus. Ja som si tortu opat uložila do tortovej formy v ktorej som piekla kvôli zelatine. Na vrchný krém poukladáme jahody a ríbezle.

  4. 4

    Želatínu si pripravíme tak, ze v 600 ml studenej vody necháme rozpustiť 2 CL agaru, neskor pridame 2 CL cukru. Potom za stáleho miešania privedieme k varu a na miernom ohni varime 5 minut. Nalejeme želatínu na ovocie a necháme stuhnúť. Nakoniec už len dozdobíme ovocím.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist