Svieža tortula a táto dokonca moja prvotina a veru chutila. Avšak ten kto nemá rád škoricu tak odporúčam vynechať!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 5 PL |
|
| 30 g BIO |
|
| 5 ks |
|
| 120 g (alebo pomleté bezlepkové ovsené vločky) |
|
| štipka |
|
| 150 g |
|
| 1 ČL |
|
| 500 g |
|
| 3 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 5 ČL BIO |
|
|
|
|
| Na želatínu: | |
| 2 ČL |
|
| 2 ČL prášok |
|
| 600 ml |
|
Postup
-
1
Z bielkov si vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh. Po častiach pridávame cukor a stále šľaháme. Postupne pridáme žĺtky a olej a stále šľaháme.
- 2
Nakoniec pridáme preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom a opatrne vmiešame do cesta. Miešame vareškou až kým nebudú v ceste žiadne bubliny.
- 3
Pečieme v predohriatej rúre pri 180 stupnoch 25-30 minut. Korpus po upečení vyberieme z formy a necháme rovnomerne vychladnúť. Medzitym si pripravíme krém, jednoducho len vyšľaháme ricottou spolu s medom a škoricou. Keď je korpus dostatočne vychladnutý, prerezeme ho na polovicu. Nanesieme džem a krém. Opat spojíme dokopy a zvyšný krém nanesieme na vrch korpus. Ja som si tortu opat uložila do tortovej formy v ktorej som piekla kvôli zelatine. Na vrchný krém poukladáme jahody a ríbezle.
- 4
Želatínu si pripravíme tak, ze v 600 ml studenej vody necháme rozpustiť 2 CL agaru, neskor pridame 2 CL cukru. Potom za stáleho miešania privedieme k varu a na miernom ohni varime 5 minut. Nalejeme želatínu na ovocie a necháme stuhnúť. Nakoniec už len dozdobíme ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









dakujem krasne :) miesto kokosoveho oleja mozno použiť aj roztopene klasicke maslo :)
Veď ma to aj napadlo, ďakujem :)