Kakaové želé s mrveničkou a jogurtovou omáčkou
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 14. marca 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Suroviny
Kakaové želé: | |
600 ml |
|
60 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
Čokoládové čipsy: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
Jogurtová omáčka: | |
200 g |
|
300 ml |
|
500 ml |
|
Kakaová mrvenička: | |
100 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
200 g zmäknuté |
|
35 g posekané |
|
Postup
-
1
Kakaové želé: Do kastróla nalejeme studenú vodu, pridáme ostatné suroviny a dôkladne rozmiešame. Potom zmes uvedieme do varu, povaríme a vylejeme do rôzne tvarovaných silikónových formičiek. Necháme vychladnúť.
- 2
Čokoládové čipsy: Všetky suroviny spolu vyšľaháme a rovnomerne natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 8–9 minút a po vychladnutí lámeme na menšie kusy.
- 3
Jogurtová omáčka: Do hrnca dáme smotanu a na miernom plameni ju uvedieme do varu. Medzitým vo vodnom kúpeli v miske rozpustíme čokoládu. Potom na ňu nalejeme horúcu smotanu a dôkladne premiešame. Polevu necháme vychladnúť a nakoniec do nej vmixujeme jogurt a odložíme do chladničky.
- 4
Kakaová mrvenička: Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre zohriatej na 150 °C asi 25 minút. Upečené necháme vychladnúť a rozmixujeme na mrveničku.
- 5
Podávanie: Stuhnuté kakaové želé vyklopíme z formičky do stredu taniera. Ozdobne pridáme kakaovú mrveničku, jogurtovú omáčku a vrch tortičky ozdobíme nalámaným čokoládovým čipsom. Môžeme dozdobiť tmavou a bielou penou z receptu na Košíček s čokoládovou penou a meringue.
Tiež želé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu