Malinový zákusok
Malinový zákusok

Malinové rezy s mätovým krémom a so zmrzlinou

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 6. marca 2022
Malinové rezy s mätovým krémom a so zmrzlinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
16 minút
na 180 °C

Suroviny

Malinová zmrzlina:
500 g
400 g (33 %)
100 g
200 g
Korpus:
10 ks
500 g
150 g
600 g
20 g
50 g
Malinový krém:
500 ml
50 g
5 g
300 g
250 ml (33 %)
Mätový krém:
300 ml (33 %)
50 g
50 g
z limetky




Postup

  1. 1

    Malinová zmrzlina: Ponorným mixérom vymixujeme všetky ingrediencie a necháme zamraziť alebo urobíme zmrzlinu v zmrzlinovači. Zo zmrzliny lyžičkou vytvarujeme veľké gnocchi, ktoré poukladáme na plech a necháme ich znovu zmraziť. Roztopíme bielu čokoládu, zmrazené gnocchi v nej obalíme a dáme znovu do mrazničky.

  2. 2

    Korpus: Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridáme roztopené kakaové maslo a malinové pyré a opäť vyšľaháme. Po tretinách pridáme a zľahka vmiešame sneh a nakoniec postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 16 minút.

  3. 3

    Malinový krém: V malom hrnci dáme prevrieť malinové pyré s cukrom, miešame a pridáme agar. Vymiešame a necháme schladiť. Zakryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu. Po vychladnutí rozmixujeme na hladký gél. Bielu čokoládu roztopíme so smotanou, primiešame gél.

  4. 4

    Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 polovice. Na jednu nalejeme malinový krém. Necháme v chladničke stuhnúť a prikryjeme druhou polovicou plátu.

  5. 5

    Mätový krém: Všetko spolu ponorným mixérom rozmixujeme a na jemnom plameni necháme redukovať 30 minút. Necháme vychladnúť cez noc v chladničke. Na druhý deň vyšľaháme a mätový krém nanesieme na vrchný plát. Rezy servírujeme so zmrzlinovými gnocchi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia