Malinové rezy s mätovým krémom a so zmrzlinou
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 6. marca 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 180 °C
Suroviny
Malinová zmrzlina: | |
500 g |
|
400 g (33 %) |
|
100 g |
|
200 g |
|
Korpus: | |
10 ks |
|
500 g |
|
150 g |
|
600 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
Malinový krém: | |
500 ml |
|
50 g |
|
5 g |
|
300 g |
|
250 ml (33 %) |
|
Mätový krém: | |
300 ml (33 %) |
|
50 g |
|
50 g |
|
z limetky |
|
Postup
-
1
Malinová zmrzlina: Ponorným mixérom vymixujeme všetky ingrediencie a necháme zamraziť alebo urobíme zmrzlinu v zmrzlinovači. Zo zmrzliny lyžičkou vytvarujeme veľké gnocchi, ktoré poukladáme na plech a necháme ich znovu zmraziť. Roztopíme bielu čokoládu, zmrazené gnocchi v nej obalíme a dáme znovu do mrazničky.
- 2
Korpus: Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridáme roztopené kakaové maslo a malinové pyré a opäť vyšľaháme. Po tretinách pridáme a zľahka vmiešame sneh a nakoniec postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 16 minút.
- 3
Malinový krém: V malom hrnci dáme prevrieť malinové pyré s cukrom, miešame a pridáme agar. Vymiešame a necháme schladiť. Zakryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu. Po vychladnutí rozmixujeme na hladký gél. Bielu čokoládu roztopíme so smotanou, primiešame gél.
- 4
Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 polovice. Na jednu nalejeme malinový krém. Necháme v chladničke stuhnúť a prikryjeme druhou polovicou plátu.
- 5
Mätový krém: Všetko spolu ponorným mixérom rozmixujeme a na jemnom plameni necháme redukovať 30 minút. Necháme vychladnúť cez noc v chladničke. Na druhý deň vyšľaháme a mätový krém nanesieme na vrchný plát. Rezy servírujeme so zmrzlinovými gnocchi.
Tiež malinový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu