Jahodová guľa v čokoláde na kakaovom crumble
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 2. júla 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Jahodové gule: | |
100 g čerstvé |
|
125 ml |
|
60 g |
|
1 plátok |
|
Kakaové crumble: | |
35 g |
|
50 g |
|
90 g |
|
75 g |
|
Jahodový gél: | |
100 g čerstvé |
|
50 g |
|
50 ml |
|
0,5 g |
|
Snehové pusinky: | |
1 ks |
|
15 g |
|
pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Jahodové gule: Vyšľaháme smotanu, pridáme práškový cukor a rozmixované jahody a nakoniec želatínu. Touto penou plníme silikónové pologule, ktoré necháme zamraziť. Po zamrazení ich vyklopíme, spojíme 2 polovice do jednej gule a túto guľu namáčame v roztopenej čokoláde, ktorá by mala mať teplotu 40 – 43 °C. Gule skladujeme v chladničke.
- 2
Kakaové crumble: Suroviny vymiešame na pevnú hmotu, ktorú necháme v chlade stuhnúť. Potom nastrúhame na papier a pečieme pri 180 °C 7 minút. Po upečení necháme vychladnúť a zľahka vymixujeme.
- 3
Jahodový gél: Jahody zvaríme s cukrom a džúsom, pridáme agar agar, necháme stuhnúť a podľa potreby rozmixujeme ponorným mixérom.
- 4
Snehové pusinky: Bielky s kvapkami citrónovej šťavy miešame za postupného prisypávania práškového cukru do hustej krémovej hmoty. Hmotu preložíme do cukrárenského vrecúška na silikónový plát nanášame pusinky. Sušíme pri teplote 55 °C asi 1 hodinu 30 minút.
Tiež jahodový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu