Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom fotorecept
Foto: mrnousik
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám volali po hodinke, že jedlo nedoručia. Chlapa mi bolo Zobraziť celý popisKeď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám volali po hodinke, že jedlo nedoručia. Chlapa mi bolo ľúto, jednak bol hladný, jednak som vedela, že pred očami má ramen. Tak som skúsila ofejkovať niečo, čo som dovtedy nikdy nejedla a dúfala som, že mu jeho túžbu splním. A v čase, aby nezomrel od hladu. Prvý fejk bol s hovädzím vývarom - zrovna som nemala žiaden v mrazáku (karanténa deň 35). Toto je proste recept na rýchly "ramen", za ktorý má niektorí ukameňujú.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V prvom rade som si začala robiť "vývar". Do asi litra a pol horúcej vody som hodila hovädzí a hubový bujón, pomiešala, pridala worčester, sójovú omáčku, cesnak, mleté čierne korenie, pár kvapiek oleja, hviezdičku badiánu a dosolila podľa chuti. Túto ochutenú tekutinu som nechala už len bublať. Ak by to bolo dlhšie ako 20 minút, tak badián treba vybrať von - už by to bolo príliš... badiánové.
-
2
Mrazenú zeleninu som chcela uchovať čo najchrumkavejšiu, preto som ju len rýchlo zvarila v slanej vode a vybrala do nádobky, kde ešte chvíľu došla vo vlastnej pare.
-
3
Medzitým som zaliala rýžové rezance vriacou vodou a jemne tam šupla trochu soli. Nechala chvíľu nasiaknuť pod pokrievkou - asi 10 minút. Medzitým som si neustrážila vajíčka samozrejme. Takže z takých "na hniličku", čo by pekne vytiekli boli také no... mohli byť aj mäkšie.
- 4
Kým sa mi chystali všetky ostatné veci ("vývar", rezance, vajíčka) tak som na prudkom oleji osmahla do hrubšej chrumkavosti posolené kuracie prso - chcela som, aby to čo najviac po pokrájaní s tou "kôrkou" pripomínalo ázijskú kačku. Samozrejme, kura mi nič nedarovalo - asi netuší, že ja som vegan pre jeho dobro... ale bolo eko bio z farmy, kde sa sliepočky majú lepšie ako my v našom paneláku. Takže nemuselo tak prskať hore dole a páliť moje už tak karanténnymi opatreniami zodraté ruky.
- 5
No a na záver dávkovanie do taniera. Na spodok išli obligátne rezance už nejakú tú chvíľku scedené a odpočívajúce pod pokrievkou. Vyzerali zvláštne také samotné... Neviem ani kedy som ich kúpila, ale nejaký ten rok už mali.
- 6
Na záver som ich zaliala "vývarom" z poctivých bujónov a iných ingrediencií, naukladala do misky najprv zeleninu, potom mäsko a nakoniec rozpolené vajíčko. Nemala som jarnú cibuľku, takže ako ozdoba musela postačiť naša nesmrteľná pažítka z balkónového chovu. Nejaký "vývar" mi ostal, asi ho zamrazím. Vyšlo to na dve porcie a drahý ako milovník ramenov - tých poctivých 6-8 hodín varených z xy hviezdičkových reštaurácii povedal, že bol výborný a jeho chuť na ramen to zasýtilo a pochutil si. Sme už spolu nejaké tie roky rokúce - ak mu nechutí, povie to rovno a tým sa vyvaruje tomu, aby mu nejaký ten fail nepristál na tanieri znovu :D Takže smelo ma môžete ukameňovať ,ale účel tento môj "fejk" splnil :)
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu