Čučoriedkový koláč
Foto: blissofplants
Suroviny
Korpus: | |
140 g |
|
140 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
3 PL |
|
2 PL roztopený |
|
Plnka: | |
2 šálky mrazené |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
250 ml (z konzervy) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si korpus: Do mixéra dáme mandle, orechy a rozmixujeme. Pridáme vločky, kokos, javorový sirup, roztopený kokosový olej a znovu premixujeme. Zmesou naplníme formu s priemerom 23 cm a dáme do mrazničky aspoň na 30 minút.
- 2
Zatiaľ pripravíme plnku: Do hrnca dáme vodu, javorový sirup, citrónovú šťavu a privedieme do varu. Vsypeme čučoriedky a opäť privedieme do varu. Varíme kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Necháme chvíľu vychladnúť, rozmixujeme a prepasírujeme a cez sitko, aby v plnke neboli žiadne zrniečka.
- 3
Čučoriedkové pyré dáme späť do hrnca, prilejeme kokosové mlieko, pridáme kukuričný škrob a vločky agaru. Za stáleho miešania privedieme do varu, aby sa vločky agaru celkom rozpustili. Plnku necháme vychladnúť, inak by sa korpus pod teplou plnkou roztopil.
- 4
Vychladnutú plnku dáme na korpus a necháme v mrazničke ideálne na celú noc.
- 5
Po vybratí z mrazničky ozdobíme obľúbeným ovocím. Koláč vyberieme z mrazničky aspoň pol hodinu pred podávaním.
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem z celého srdca veľmi pekne??
Ďakujem ti zo srdca?maj krásny deň ?
Ďakujem pekne??