Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Čučoriedkový koláč

blissofplants - fotkablissofplants, 19. mája 2021

Suroviny

Korpus:
140 g
140 g
50 g
50 g
3 PL
2 PL roztopený
Plnka:
2 šálky mrazené
100 ml
3 PL
2 PL
250 ml (z konzervy)
1 PL
1 PL
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si korpus: Do mixéra dáme mandle, orechy a rozmixujeme. Pridáme vločky, kokos, javorový sirup, roztopený kokosový olej a znovu premixujeme. Zmesou naplníme formu s priemerom 23 cm a dáme do mrazničky aspoň na 30 minút.

  2. 2

    Zatiaľ pripravíme plnku: Do hrnca dáme vodu, javorový sirup, citrónovú šťavu a privedieme do varu. Vsypeme čučoriedky a opäť privedieme do varu. Varíme kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Necháme chvíľu vychladnúť, rozmixujeme a prepasírujeme a cez sitko, aby v plnke neboli žiadne zrniečka.

  3. 3

    Čučoriedkové pyré dáme späť do hrnca, prilejeme kokosové mlieko, pridáme kukuričný škrob a vločky agaru. Za stáleho miešania privedieme do varu, aby sa vločky agaru celkom rozpustili. Plnku necháme vychladnúť, inak by sa korpus pod teplou plnkou roztopil.

  4. 4

    Vychladnutú plnku dáme na korpus a necháme v mrazničke ideálne na celú noc.

  5. 5

    Po vybratí z mrazničky ozdobíme obľúbeným ovocím. Koláč vyberieme z mrazničky aspoň pol hodinu pred podávaním.

Diskusia k receptu