Tekvicový cheesecake
Tekvicový cheesecake

Tekvicový cheesecake

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 11. septembra 2018
Tekvicový cheesecake
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
100 ml
1 PL
200 g (detské)
100 g
500 g
150 g
1 PL
4 plátky
Malinové želé:
100 g
50 g
z 1 citróna
1 g




Postup

  1. 1

    Na korpus rozmixujeme detské piškóty s maslom. Zmes utlačíme do formy na pečenie do výšky asi 1 cm a necháme zapekať pri 170 °C asi 10 minút.

  2. 2

    Tekvicu hokaido nakrájanú na malé kocky dusíme v troške vody s javorovým sirupom. Po zmäknutí ju rozmixujeme na pyré. Tekvicové pyré vymiešame s mascarpone, práškovým cukrom, so škoricou a v smotane rozpustenú želatínu. Touto zmesou prelejeme vychladenú formu s korpusom asi do troch štvrtín. Necháme stuhnúť v chladničke.

  3. 3

    Na malinové želé varíme maliny v troche vody s 50 g cukru a citrónovou šťavou. Rozmixujeme dohladka a pridáme agar, ktorý ešte asi minútu povaríme. Potom želé nalejeme na vytuhnutú zmes vo forme. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia