Tekvicový cheesecake
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 11. septembra 2018
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 11. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
300 g |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
200 g (detské) |
|
100 g |
|
500 g |
|
150 g |
|
1 PL |
|
4 plátky |
|
Malinové želé: | |
100 g |
|
50 g |
|
z 1 citróna |
|
1 g |
|
Postup
-
1
Na korpus rozmixujeme detské piškóty s maslom. Zmes utlačíme do formy na pečenie do výšky asi 1 cm a necháme zapekať pri 170 °C asi 10 minút.
- 2
Tekvicu hokaido nakrájanú na malé kocky dusíme v troške vody s javorovým sirupom. Po zmäknutí ju rozmixujeme na pyré. Tekvicové pyré vymiešame s mascarpone, práškovým cukrom, so škoricou a v smotane rozpustenú želatínu. Touto zmesou prelejeme vychladenú formu s korpusom asi do troch štvrtín. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 3
Na malinové želé varíme maliny v troche vody s 50 g cukru a citrónovou šťavou. Rozmixujeme dohladka a pridáme agar, ktorý ešte asi minútu povaríme. Potom želé nalejeme na vytuhnutú zmes vo forme. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu