Terinka s hruškovým pyré

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 17. augusta 2016
Terinka s hruškovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
80 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Čokoládová terinka:
100 g
70 g
20 ml
140 g
30 g
20 ml
130 g
40 g
20 ml
Hruškové pyré:
50 g
1 šálka
1 ks
3 ks
3 PL
1 PL
Šampanský kaviár:
100 ml
1 g (prírodné zahusťovadlo a želírujúci prípravok z morskej riasy)
300 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokolády postupne rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s horúcou smotanou a likérmi v uvedených pomeroch. Začneme horkou čokoládou a nalejeme ju do pripravenej formy s rozmermi 10 x 30 cm, ktorú sme predtým vyložili papierom na pečenie alebo fóliou na potraviny, a dáme asi na jeden a pol hodiny do chladničky stuhnúť. Rovnako pokračujeme s bielou a nakoniec s mliečnou čokoládou. Vrstvíme ich na seba. Dáme na noc do mrazničky a na druhý deň terinku nakrájame.

  2. 2

    Hruškové pyré: Vo vode rozpustíme cukor a pridáme škoricu. Olúpané a rozštvrtené hrušky bez jadrovníka dáme na plech, podlejeme ochutenou vodou a pečieme 20 minút pri 180 °C domäkka. Potom hrušky vyberieme, vložíme do mixéra, pridáme víno, limetkovú šťavu a dobre rozmixujeme.

  3. 3

    Šampanský kaviár: Olej dáme na 3 hodiny do mrazničky. Šumivé víno nalejeme do kastróla, necháme zovrieť, pridáme agar, prevaríme 2 minúty, odstavíme a precedíme. Víno postupne prelejeme do injekčnej striekačky a po kvapkách striekame do pripraveného vychladeného oleja.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: