Terinka s hruškovým pyré
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 17. augusta 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Čokoládová terinka: | |
100 g |
|
70 g |
|
20 ml |
|
140 g |
|
30 g |
|
20 ml |
|
130 g |
|
40 g |
|
20 ml |
|
Hruškové pyré: | |
50 g |
|
1 šálka |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
Šampanský kaviár: | |
100 ml |
|
1 g (prírodné zahusťovadlo a želírujúci prípravok z morskej riasy) |
|
300 ml |
|
Postup
-
1
Čokolády postupne rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s horúcou smotanou a likérmi v uvedených pomeroch. Začneme horkou čokoládou a nalejeme ju do pripravenej formy s rozmermi 10 x 30 cm, ktorú sme predtým vyložili papierom na pečenie alebo fóliou na potraviny, a dáme asi na jeden a pol hodiny do chladničky stuhnúť. Rovnako pokračujeme s bielou a nakoniec s mliečnou čokoládou. Vrstvíme ich na seba. Dáme na noc do mrazničky a na druhý deň terinku nakrájame.
- 2
Hruškové pyré: Vo vode rozpustíme cukor a pridáme škoricu. Olúpané a rozštvrtené hrušky bez jadrovníka dáme na plech, podlejeme ochutenou vodou a pečieme 20 minút pri 180 °C domäkka. Potom hrušky vyberieme, vložíme do mixéra, pridáme víno, limetkovú šťavu a dobre rozmixujeme.
- 3
Šampanský kaviár: Olej dáme na 3 hodiny do mrazničky. Šumivé víno nalejeme do kastróla, necháme zovrieť, pridáme agar, prevaríme 2 minúty, odstavíme a precedíme. Víno postupne prelejeme do injekčnej striekačky a po kvapkách striekame do pripraveného vychladeného oleja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu