Terinka s hruškovým pyré
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 17. augusta 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Čokoládová terinka: | |
| 100 g |
|
| 70 g |
|
| 20 ml |
|
| 140 g |
|
| 30 g |
|
| 20 ml |
|
| 130 g |
|
| 40 g |
|
| 20 ml |
|
| Hruškové pyré: | |
| 50 g |
|
| 1 šálka |
|
| 1 ks |
|
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| Šampanský kaviár: | |
| 100 ml |
|
| 1 g (prírodné zahusťovadlo a želírujúci prípravok z morskej riasy) |
|
| 300 ml |
|
Postup
-
1
Čokolády postupne rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s horúcou smotanou a likérmi v uvedených pomeroch. Začneme horkou čokoládou a nalejeme ju do pripravenej formy s rozmermi 10 x 30 cm, ktorú sme predtým vyložili papierom na pečenie alebo fóliou na potraviny, a dáme asi na jeden a pol hodiny do chladničky stuhnúť. Rovnako pokračujeme s bielou a nakoniec s mliečnou čokoládou. Vrstvíme ich na seba. Dáme na noc do mrazničky a na druhý deň terinku nakrájame.
- 2
Hruškové pyré: Vo vode rozpustíme cukor a pridáme škoricu. Olúpané a rozštvrtené hrušky bez jadrovníka dáme na plech, podlejeme ochutenou vodou a pečieme 20 minút pri 180 °C domäkka. Potom hrušky vyberieme, vložíme do mixéra, pridáme víno, limetkovú šťavu a dobre rozmixujeme.
- 3
Šampanský kaviár: Olej dáme na 3 hodiny do mrazničky. Šumivé víno nalejeme do kastróla, necháme zovrieť, pridáme agar, prevaríme 2 minúty, odstavíme a precedíme. Víno postupne prelejeme do injekčnej striekačky a po kvapkách striekame do pripraveného vychladeného oleja.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu