Recepty, kde je agar
	
      
 
	          
	            Čerešňový gél do dezertov
	          
  Tento gél je veľmi všestranný,  môžete ho použiť napríklad do tortových plniek,  do koláčov alebo... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Topinaburový krém
	          
 Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Ovocné sushi 
	          
  Mliečna ryža v palacinkovom ceste s ovocím,  domácim čokoládovým 
topingom a ovocným kaviárom.  
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bezlepkový čokoládovo-vanilkovo-kávový dezert
	          
  Korpus:
Všetky prísady zmiešame a dáme piecť na 180 stupňov 30 minút.  Plech treba čo najmenší, ... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Panna cotta s jahodami a broskyňami 
	          
  600 ml smotany dáme zohrievať spolu
so 7 PL medu,  dreňou z vyškrabaného vanilkového struku a s... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Čokoládová kupola s prekvapením
	          
  Čokoládové kupoly: Natemperujeme čokoládu,  a to
tak,  že ju najprv zohrejeme na 46 stupňov,  potom... 
        
      
    
	
	
      
  
	          
	            Čučoriedkový zákusok 
	          
 Keďže som si toto leto zavarila aj usušila čučoriedky, rozmýšľala čo s nimi a napadol ma takýto netradičný koláčik, keď už mám 
ten agar agar....
        
      
    
	
	
	
      
 
	          
	            Jahodové šamrole
	          
  Z múky,  masla a kyslej smotany vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu (ideálne na noc).... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Jahodové tartaletky s mascarpone krémom 
	          
  Všetky ingrediencie na cesto spolu
vymiešame.  Cesto necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu.  Potom ho vyvaľkáme... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Čučoriedkový koláč 
	          
  Pripravíme si korpus: Do mixéra dáme mandle,  orechy a rozmixujeme.  Pridáme vločky,  kokos, ... 
        
      
    
	
      
  
	          
	            Panna cotta s jahodovým pyré 
	          
 Panna Cotta je talianska dezert.  Skladá sa z osladenej smotany,  ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Nepečený čučoriedkový koláč
	          
  Tento recept sa pôvodne volá 
tartaletky s čučoriedkovou plnkou.  
ale kedže nemám doma 
tartaletkové formičky, ... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom 
	          
  Keď drahý dostal chuť na ramen,  klikla som na známu stránku s rozvozom.  Avšak nám... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé 
	          
  Husacie stehná nasolíme,  nakoreníme,  pridáme nasekaný tymian
a necháme odležať do rána.  Potom umyjeme, ... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kačací „torchon“ z pečene v sezamových semienkach
	          
  Kačaciu pečeň rozoberieme na väčšie kusy a zbavíme žiliek. 
Pridáme cukor,  soľ,  korenie,  vermút... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
	          
  Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle,  chrene a vo vodke s kôprom, ... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Jahodová guľa v čokoláde na kakaovom crumble
	          
  Jahodové gule: Vyšľaháme smotanu,  pridáme práškový cukor a rozmixované jahody a nakoniec želatínu.  Touto penou... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kakaové želé s mrveničkou a jogurtovou omáčkou
	          
  Kakaové želé: Do kastróla nalejeme studenú vodu,  pridáme ostatné suroviny a dôkladne rozmiešame.  Potom zmes... 
        
      
    
	
	
	
      
 
	          
	            Zapekaná focaccia s morušovým džemom
	          
  Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať
zeleninu a ovocie do džemov,  kompótov, 
čalamád,  pyré či... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Vegánska huspenina
	          
  Priateľ dostal od otca huspeninu,  takú tú klasickú - slovenskú,  z koží a tak... 
        
      
    
	
	
	
      
 
	          
	            Černicový cheesecake
	          
  Tento koláčik je lahodný,  jemný,  s vynikajúcou a výraznou chuťou černíc a úplne najlepšie na... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Guľa plnená mangovým sorbetom 
	          
  Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. 
Roztopenú vlievame do pripravených foriem
v tvare pologule.  Naplnené formy obrátime
opačne,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Terinka s hruškovým pyré
	          
  Čokolády postupne rozpustíme
vo vodnom kúpeli a zmiešame
s horúcou smotanou a likérmi
v uvedených pomeroch.  Začneme
horkou čokoládou a... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Sih na šošovici a lesnom ovocí
	          
  Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Svieža letná pochúťka
	          
  Svieža tortula a táto dokonca moja prvotina a veru chutila.  Avšak ten kto nemá rád škoricu... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Levanduľové osviežujúce rezy 
	          
  Tieto tvarohovo jogurtové nepečené rezy s príchuťou a arómou levandule sú sfarbené domácim nevareným sirupom z čiernych... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Dolné kuracie stehná s karfiolovým pyré
	          
  Dnes Vám rada predstavím môj rýchly a vynikajúci recept na skvelý obed.  Spája sa v ňom... 
        
      
      

Čerešňový gél do dezertov
Tento gél je veľmi všestranný, môžete ho použiť napríklad do tortových plniek, do koláčov alebo...

Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

Ovocné sushi
Mliečna ryža v palacinkovom ceste s ovocím, domácim čokoládovým topingom a ovocným kaviárom.

Bezlepkový čokoládovo-vanilkovo-kávový dezert
Korpus: Všetky prísady zmiešame a dáme piecť na 180 stupňov 30 minút. Plech treba čo najmenší, ...

Panna cotta s jahodami a broskyňami
600 ml smotany dáme zohrievať spolu so 7 PL medu, dreňou z vyškrabaného vanilkového struku a s...

Čokoládová kupola s prekvapením
Čokoládové kupoly: Natemperujeme čokoládu, a to tak, že ju najprv zohrejeme na 46 stupňov, potom...
 Čučoriedkový zákusok
Keďže som si toto leto zavarila aj usušila čučoriedky, rozmýšľala čo s nimi a napadol ma takýto netradičný koláčik, keď už mám ten agar agar....

Jahodové šamrole
Z múky, masla a kyslej smotany vypracujeme kompaktné cesto a odložíme do chladu (ideálne na noc)....

Jahodové tartaletky s mascarpone krémom
Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame. Cesto necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu. Potom ho vyvaľkáme...

Čučoriedkový koláč
Pripravíme si korpus: Do mixéra dáme mandle, orechy a rozmixujeme. Pridáme vločky, kokos, ...
 Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....

Nepečený čučoriedkový koláč
Tento recept sa pôvodne volá tartaletky s čučoriedkovou plnkou. ale kedže nemám doma tartaletkové formičky, ...

Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...

Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...

Kačací „torchon“ z pečene v sezamových semienkach
Kačaciu pečeň rozoberieme na väčšie kusy a zbavíme žiliek. Pridáme cukor, soľ, korenie, vermút...

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

Jahodová guľa v čokoláde na kakaovom crumble
Jahodové gule: Vyšľaháme smotanu, pridáme práškový cukor a rozmixované jahody a nakoniec želatínu. Touto penou...

Kakaové želé s mrveničkou a jogurtovou omáčkou
Kakaové želé: Do kastróla nalejeme studenú vodu, pridáme ostatné suroviny a dôkladne rozmiešame. Potom zmes...

Zapekaná focaccia s morušovým džemom
Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať zeleninu a ovocie do džemov, kompótov, čalamád, pyré či...

Vegánska huspenina
Priateľ dostal od otca huspeninu, takú tú klasickú - slovenskú, z koží a tak...

Černicový cheesecake
Tento koláčik je lahodný, jemný, s vynikajúcou a výraznou chuťou černíc a úplne najlepšie na...

Guľa plnená mangovým sorbetom
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Roztopenú vlievame do pripravených foriem v tvare pologule. Naplnené formy obrátime opačne,...

Terinka s hruškovým pyré
Čokolády postupne rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s horúcou smotanou a likérmi v uvedených pomeroch. Začneme horkou čokoládou a...

Sih na šošovici a lesnom ovocí
Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime...

Svieža letná pochúťka
Svieža tortula a táto dokonca moja prvotina a veru chutila. Avšak ten kto nemá rád škoricu...

Levanduľové osviežujúce rezy
Tieto tvarohovo jogurtové nepečené rezy s príchuťou a arómou levandule sú sfarbené domácim nevareným sirupom z čiernych...

Dolné kuracie stehná s karfiolovým pyré
Dnes Vám rada predstavím môj rýchly a vynikajúci recept na skvelý obed. Spája sa v ňom...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje