Torta Mimosa
Piškótový korpus rozkrojte na 3 vrstvy a strednú vrstvu nahrubo rozdrobte. Spodnú a vrchnú vrstvu jemne...
Makové mlieko
Mak nemusí byť iba v koláčoch, ale dá sa z neho pripraviť aj extrémne rýchly a...
Krémové hubové risotto
Rizotá zbožňujem a preto ich doma varím pomerne často a na rôzne spôsoby. Práve hubové je...
Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Tvarohové buchty
Když má člověk diabetes tak jako na potvoru mívá chutě na sladké, i když to nesmí. Tak sem tam upeču něco tak, aby jsme si pochutnali a přitom moc nehřešili...
Pravé talianske tiramisu
Oddeľte bielky od žĺtkov, postupujte opatrne, pretože aj najmenší kúsok žĺtka môže zapríčiniť, že...
Cviklové krémové risotto s gorgonzolou
A v sezóne červenej repy prišlo aj na moje milované krémové risottko - tentoraz cviklové....
Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka
Kedysi, keď boli moje deti malé, pili mlieko Sunar, ktorý bol vhodný na pečenie...
Grilovaná kačacia pečeň s jablkovým kompótom
Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. Rozohrejeme grilovaciu panvičku, pridáme lyžičku oleja, necháme rozpáliť a pečeň...
Ryža so zelerovými stonkami a zelenou fazuľkou
Jedna z mojich najobľúbenejších „Varešiek“ sa mi úprimne, zo srdca, „vyspovedala“, že vraj jej nechutí stonkový zeler!...
Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami
Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a...
Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou
Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....
Smažené koule z uzeného masa s dýní
Maso uvaříme do měkka a umeleme. Přidáme vajíčko, trochu smetany, podle potřeby dosolíme...
Pravé talianske tiramisu
Tento recept mám od kamarátky, ktorá ho má priateľa Marca z Bologne....
Křupavé parmazánové tyčinky
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vajíčko, nastrouhaný parmazán, kysanou smetanu a nakrájené...
Jednoduchá krémová polievka s pórom a so zemiakmi
Som zo „starej školy“, rád v kuchyni experimentujem so všetkým, čo sa mi pod ruky „pripletie“....
Japonský cheesecake
Fantasticky nadýchaný, penový cheesecake. Vždy som ho chcela ochutnať :)
Tvarohové lievance s ovocným prelivom
Jednoduché, ale veľmi ľahké cesto na lievance. Pripravila som ovocný preliv z karamelizovaných broskýň.
Pečená zelenina alebo Ratatouille č.2
Toto je jednoduchá príprava pečenej zeleniny na spôsob ratatouille. U nás často používaná ako príloha k...
Pohorelské gombovce
Zemiakové gule s čučoriedkami alebo slivkami voňajú tradíciami. Chutia malým aj veľkým. Tento recept je...
Hrnčekový jablkovo-tvarohový koláč
Je čas jabĺk a tak potešte svojich blízkych, jednoduchá príprava, istý výsledok.
Paradajkové bruschetty
Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....
Kachní prso s brusinkami
Kůži na prsou nařežeme na mřížku, vetřeme do ní sůl a pepř, prsa osolíme a...
Jahňací chrbát s omáčkou z maslovej tekvice a s krúpami
Je to ľahko stráviteľná chuťovka, ktorá je ešte aj zdravá.
Neúdená ľudová saláma bez vajec
Je to niečo, z čoho si vždy odrežete kúsok, keď idete okolo chladničky. Recept...