Vajíčková nátierka
Suroviny
15 ks malé, uvarené natvrdo |
|
podľa chuti |
|
1 ks menšia (alebo jarná cibuľka) |
|
3 ks |
|
4 KL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Natvrdo uvarené vajíčka (vyzerali veľkosťou ako prepeličie) ošúpeme, nakrájame na polovice a pretlačíme cez mriežku na zemiaky (na šalát).
-
2
Potom vyšľahame mixérom na prvom stupni pretlačené vajíčka, nakrájané zmäknuté maslo, nadrobno nakrájanú malú cibuľu, kremžskú horčicu a soľ, vegetu, mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti. Nakoniec ručne vmiešame trochu nastrihanej pažítky.
- 3
Nátierku rozdelíme na dve polovice a do jednej časti ešte najemno nastrúhame sladkokyslé sterilizované uhorky (každý dochucuje podľa svojej chuti). Obidva varianty chutili s chlebom, pečivom, paradajkami, so sterilizovanými uhorkami.
Tiež vajíčková nátierka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 3
Diskusia k receptu