Vajíčková nátierka
Vajíčková nátierka

Vajíčková nátierka

helena10 - bez fotkyhelena10, 24. septembra 2021
Vajíčková nátierka
Foto: helena10

Suroviny

15 ks malé, uvarené natvrdo
podľa chuti
1 ks menšia (alebo jarná cibuľka)
3 ks
4 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Natvrdo uvarené vajíčka (vyzerali veľkosťou ako prepeličie) ošúpeme, nakrájame na polovice a pretlačíme cez mriežku na zemiaky (na šalát).

    Vajíčková nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Potom vyšľahame mixérom na prvom stupni pretlačené vajíčka, nakrájané zmäknuté maslo, nadrobno nakrájanú malú cibuľu, kremžskú horčicu a soľ, vegetu, mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti. Nakoniec ručne vmiešame trochu nastrihanej pažítky.

  3. 3

    Nátierku rozdelíme na dve polovice a do jednej časti ešte najemno nastrúhame sladkokyslé sterilizované uhorky (každý dochucuje podľa svojej chuti). Obidva varianty chutili s chlebom, pečivom, paradajkami, so sterilizovanými uhorkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Nátierky, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu

mirop
super recept... to ti este nebolo, dakujeme