Vajíčková nátierka
Foto: helena10
Postup
-
1
Natvrdo uvarené vajíčka (vyzerali veľkosťou ako prepeličie) ošúpeme, nakrájame na polovice a pretlačíme cez mriežku na zemiaky (na šalát).
-
2
Potom vyšľahame mixérom na prvom stupni pretlačené vajíčka, nakrájané zmäknuté maslo, nadrobno nakrájanú malú cibuľu, kremžskú horčicu a soľ, vegetu, mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti. Nakoniec ručne vmiešame trochu nastrihanej pažítky.
- 3
Nátierku rozdelíme na dve polovice a do jednej časti ešte najemno nastrúhame sladkokyslé sterilizované uhorky (každý dochucuje podľa svojej chuti). Obidva varianty chutili s chlebom, pečivom, paradajkami, so sterilizovanými uhorkami.
Tiež vajíčková nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu