Hrachová polievka
Hrachová polievka

Polievka zo žltého hrachu

blissofplants - fotkablissofplants, 20. septembra 2021
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL podľa vlastného výberu
1 ks
2 strúčiky
1/2 ks
1 ks
150 g (namočený cez noc vo vode)
50 g (nemusí byť)
1 ks
1 ks
100 ml z konzervy (alebo passata)
1 l




Postup

  1. 1

    Olej zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú papriku, na malé kúsky nakrájaný stonkový zeler a pár minút podusíme.

  2. 2

    Pridáme očistené prelisované strúčiky cesnaku.

  3. 3

    Vopred cez noc namočený hrach opláchneme a pridáme do hrnca spolu s očisteným a nakrájaným petržlenom a mrkvou a varíme zhruba 20 minút.

  4. 4

    Ak použijeme kukuricu, spolu s paradajkami ju vmiešame do polievky. Dobre ochutíme.

  5. 5

    Varíme kým hrach a zelenina nezmäknú.

  6. 6

    Podľa preferencie, polievku buď rozmixujeme v mixéri (môžeme pridať o niečo viac vody ak chceme riedkejšiu konzistenciu) alebo podávame bez rozmixovania.

Diskusia k receptu

haji
Super polévečka, příjemné suroviny, musím tuto variantu vyzkoušet. Kouzelné foto! Díky za inspiraci!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia