Polievka zo žltého hrachu
Foto: blissofplants
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL podľa vlastného výberu |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
150 g (namočený cez noc vo vode) |
|
50 g (nemusí byť) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 ml z konzervy (alebo passata) |
|
1 l |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Olej zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú papriku, na malé kúsky nakrájaný stonkový zeler a pár minút podusíme.
- 2
Pridáme očistené prelisované strúčiky cesnaku.
- 3
Vopred cez noc namočený hrach opláchneme a pridáme do hrnca spolu s očisteným a nakrájaným petržlenom a mrkvou a varíme zhruba 20 minút.
- 4
Ak použijeme kukuricu, spolu s paradajkami ju vmiešame do polievky. Dobre ochutíme.
- 5
Varíme kým hrach a zelenina nezmäknú.
- 6
Podľa preferencie, polievku buď rozmixujeme v mixéri (môžeme pridať o niečo viac vody ak chceme riedkejšiu konzistenciu) alebo podávame bez rozmixovania.
Tiež hrachová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemáš za čo😊ja ďakujem❤
Ďakujem💛
Ďakujem milá @cezminaz 😊