Kuracia pečeň v omáčke fotorecept
Foto: foorick
Restovaná kuracia pečeň v omáčke s chuťou gulášu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
50 g prerastená |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Na masti oškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a na pásiky pokrájanú papriku a paradajku. Smažíme do zlata.
-
2
Pridáme mleté korenie a rascu, poprášime červenou paprikou a veľmi krátko premiešame. Podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou.
- 3
Zatiaľ, čo sa dusí zelenina, pripravíme si pečeň. Očistíme ju a nakrájame na pásiky. Na druhej panvici alebo v hrnci ju na troške masti sprudka orestujeme do tmava.
- 4
Orestovanú pečeň pridáme spolu s pretlačeným cesnakom a celou feferónkou k zelenine. Ak je treba, podlejeme vodou. Dusíme ešte približne 10 minút pod pokrievkou do zmäknutia pečene.
- 5
Prisypeme majoránku a ak sa nám zdá omáčka riedka, zahustíme s trochou múky rozmiešanej v studenej vode. Múku necháme prevariť. Solíme až po odstavení z plameňa. Dobrú chuť.
Tiež kuracia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu