Kváskové pletenky fotorecept
Foto: olinecka
Výborné raňajky, desiata, na cesty alebo deťom do školy. Nenáročná príprava, ktorú zvládne aj začiatočník.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. (Dr. Oetker) |
|
300 ml vlažné |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
3 PL rozpustené |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravené suroviny.
-
2
Do misy preosejeme múku, zmiešame so soľou, droždím, sušeným kváskom. Pridáme rozpustené maslo, žĺtok a vlažné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré poprášime múkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
-
3
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú a rozdelíme na menšie bochníčky (10-12 ks).
-
4
Každý bochníček rozdelíme na 3 menšie časti, ktoré vyšúľame a upletieme z nich vrkoče (pletenky).
-
5
Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pletenky, zakryjeme čistou utierkou a necháme nakysnúť 20 minút.
-
6
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pred vložením do rúry pletenky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou, soľou, semiačkami. Pečieme 20 minút. Dobrú chuť.
Ďakujem.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči prajem pekný zvyšok dňa.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči prajem pekný zvyšok dňa.
Som rada, že aspoň niekto cíti vôňu tohto pečiva.