Lievance
Kamil Krafčík
šéfkuchár Nestville Taberna v Hniezdnom, 20. septembra 2021
šéfkuchár Nestville Taberna v Hniezdnom, 20. septembra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mlieko, hladkú múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a žĺtky spolu vymiešame. Postupne pridáme rozpustené maslo a premiešame. Nakoniec primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- 2
Z pripraveného cesta upečieme lievance z oboch strán.
- 3
Lievance podávame s čučoriedkovým džemom, poliate javorovým sirupom a posypané nasekanými orechami. Dozdobíme ovocím.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu