Lievance

Kamil Krafčík
šéfkuchár Nestville Taberna v Hniezdnom, 20. septembra 2021
Lievance
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
750 ml
500 g
1 bal.
1 PL
375 g




Postup

  1. 1

    Mlieko, hladkú múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a žĺtky spolu vymiešame. Postupne pridáme rozpustené maslo a premiešame. Nakoniec primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.

  2. 2

    Z pripraveného cesta upečieme lievance z oboch strán.

  3. 3

    Lievance podávame s čučoriedkovým džemom, poliate javorovým sirupom a posypané nasekanými orechami. Dozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu

malusa
Aj mna zarazilo 375 g masla do cesta,Ozajstná bomba!
1x haji
garanco
Lievance máme radi, no nezvyknem robiť s práškom do pečiva, ale robím s droždím, musím vyskúšať aj s pdp




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia