prazdny

Rybacia nátierka

Nátierky

Obľúbená tiež.

prazdny

Rybacie fašírky

Hlavné jedlá

Rybacie fašírky. Nič viac a nič menej. Skrátka pre fanúšikov rýb a mletého mäsa...

prazdny

Rybacia polievka podľa starých rodičov

Večera

Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou....

prazdny

Tilapia so zeleninou a zemiakovo-mrkvovým pyré

Hlavné jedlá

Kvôli pečeňovej diéte som pri varení nepoužil žiadny tuk. Na to treba mať ale kvalitnú...

prazdny

Pescado a la Veracruzana

Hlavné jedlá

Ryba, avšak nie v mojej obľúbenej smotanovej omáčke, ale v paradajkovej....

prazdny

Lososová nátierka

Nátierky

Z ingrediencií potrebných na klasický lososový bagel z New Yorku som urobil nátierku.

prazdny

Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom

Hlavné jedlá

Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...

prazdny

Šalát zo surimi tyčiniek a papriky tricolore

Šaláty

Chutný šalátik zo surimi tyčiniek alebo z krabích tyčiniek.

prazdny

Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom

Hlavné jedlá

Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z...

prazdny

Vianočná rybacia polievka

Večera

Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...

prazdny

Vianočná rybacia polievka

Večera

Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vopred pripraveným teplým rybacím vývarom, rozšľaháme...

prazdny

Halászlé

Večera

Jeden z najtradičnejších receptov na vianočnom stole.

prazdny

Rizoto so sumčekom

Hlavné jedlá

Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

prazdny

Pečená pražma s maslovou tekvicou

Hlavné jedlá

Pri výnimočnej večeri môžeme toto jedlo dozdobiť kaviárom a pečenou šalotkou, ktorá vyváži sladkú chuť tekvice.

prazdny

Krémová polievka s lososom

Večera

Najprv urobíme vývar. Rybie skelety a hlavy dobre očistíme, odstránime žiabre a oči. Dáme...

prazdny

Pstruh v čipsoch na špenáte

Hlavné jedlá

Pripravíme si suroviny. Na panvicu dáme uvarené zemiaky v šupke a špenátový pretlak. Pretlak dochutíme...

prazdny

Rybacia nátierka - svieža a sýta

Nátierky

Táto nátierka má niekoľko zlých vlastností. Dlho vám nevydrží, vrstvy na chlebe si hostia nanášajú veľmi hrubé a kto ju ochutná prvýkrát, bude vás buď otravovať s receptom, alebo (to je ten horší prípad) bude chcieť, aby ste mu ju robili vy sám....

prazdny

Lahodná nátierka z údeného pstruha

Nátierky

Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka....