
Sumček africký vo vínovej omáčke
Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

Rybací perkelt
Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...

Surimi/krabí šalát
Ahojte, dlho som hľadala recept, ktorý by chutil presne ako môj obľúbený surimi šalát z obchodu. Tak som sa do toho pustila sama a výsledok je jedna k jednej!...

Losos s pórom a kaparami
Pohodové jedlo do sychravých chladných dní. A ak zoženiete kvalitného lososa, povýšite ho na dobrý nedeľný obed....

Úhor na masle
Príprava úhora podľa JPP - jedna pani povedala. Niekoľko rád, z ktorých som si vybral...

Steak z tuniaka s opečenými zemiakmi a zeleninou
Steaky umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme a potrieme olivovým olejom. Potom ich opečieme na...

Grilovaná pražma so zeleninou
Pražma má jemné, chutné, biele mäso a neobsahuje až tak veľa kostí. Preto je...
Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...

Filety z tresky s čerstvým bazalkovým pestom
Kúsok ryby bude neodolateľný s čerstvým bazalkovým pestom.

Pečené pstruhy s chrumkavými zemiakovými plackami bez lepku
Na veľkonočný stôl bez pochýb patrí slávnostné jedlo. Také, ktoré si nepripravujeme vo všedné dni. A presne také máme pre vás my v tomto recepte....

Lahodná nátierka z údenej makrely
Nátierok z údenáča je tu viacej, na túto však nedám dopustiť, je výborná nielen na...

Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou
Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.

Sushi burrito
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Fritézu alebo panvicu s olejom rozpálime. Každú riasu naplníme...

Chrumkavý losos so zeleninovými hranolčekmi
Losos s chrumkavou posýpkou a zdravou prílohou, to je skvelý obed z jedného pekáča.
Bahamská rybacia polievka s floridskou úpravou
Túto polievku Bahamčania jedia na raňajky a musím povedať, že presne viem prečo! Vyskúšaj aj ty!...

Pečený losos
Recept je jednoduchý a chutný, vždy sme robili lososa na panvici, ale koža sa prichytávala, v kuchyni bolo cítiť rybu......

Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN
V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....
Frittata s tuniakom z konzervy
Rád sa vraciam do edície receptov "špajzové špeciály" a toto môže kľudne byť ich vlajkonosič :)...
Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej
Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...

Jeseter so špenátovým pyré, zemiakovým gratinom a s parmezánovými čipsami
Rybu umyjeme, osušíme a narežeme na porcie. Potom ju osolíme, okoreníme a trochu potrieme...

Rybacia kyselica
Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na osvieženie....
Pstruh s chuťou Karibiku
Svieži vánok ľahučkej limetky a voňavého nového korenia. Slnečným Karibikom inšpirovaná chuť našej sladkovodnej ryby.