Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami
Foto: ryzasos
Doprajte si jedlo plné aromatických byliniek, šťavnatého morského vlka a krémovej syrovej omáčky s ryžou SOS Jasmine.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
600 g (filety) |
|
500 g |
|
1 hrnček (strúhaná) |
|
1 hrnček (strúhaný) |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejte na 190 °C a ryžu uvarte podľa pokynov na obale.
- 2
Filety morského vlka dochuťte čiernym korením, sušeným oreganom, bazalkou a soľou.
- 3
Na veľkej panvici orestujte na olivovom oleji nasekanú cibuľu a cesnak. Pridajte filety morského vlka a opekajte z každej strany 3 minúty. Vyberte z panvice.
- 4
Vo veľkej miske zmiešajte uvarenú ryžu, drvené paradajky, strúhanú mozzarellu a parmezán. Pridajte opečeného morského vlka s cibuľou a cesnakom. Dôkladne premiešajte.
- 5
Zapekaciu misku vymažte olejom. Presuňte do nej zmes ryže s morským vlkom a rovnomerne ju rozotrite.
- 6
Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút.
- 7
Zapekaciu misu vyberte z rúry. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Nechajte chvíľku vychladnúť a podávajte.
Tiež ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu