Grilovaný losos
Grilovaný losos

Grilovaný losos so zelenou špargľou

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 2. júna 2024
Grilovaný losos so zelenou špargľou
Foto: Shutterstock
4
porcie
30 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (filety)
500 g
1/2 zväzku
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Špargľu umyjeme, spodné konce odrežeme a stonky ošúpeme. Blanšírujeme vo vriacej osolenej vode približne 5 minút, potom vyberieme a ihneď ponoríme do ľadovej vody. Zelená špargľa si tak zachová svoju intenzívnu farbu.

  2. 2

    Estragón umyjeme, osušíme ho kuchynským papierom a listy nakrájame nadrobno. Citróny opláchneme v horúcej vode, osušíme a pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Vyžmýkame 1/2 citróna a zvyšné citróny nakrájame na mesiačiky. Maslo rozpustíme a odstavíme. Pridáme citrónovú šťavu a estragón. Necháme variť 5 minút na miernom ohni a preložíme do misky.

  3. 3

    Rozpálime grilovaciu panvicu. Filety z lososa umyjeme a osušíme kuchynským papierom. Zelenú špargľu pokvapkáme trochou estragónového masla a opečieme. Filety z lososa osolíme, okoreníme a spolu s mesiačikmi citróna grilujeme 6 – 8 minút. Raz ich otočíme. Hotové polejeme maslom a podávame s grilovanou špargľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia