Grilovaný losos so zelenou špargľou
mesačník Varecha, 2. júna 2024
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu umyjeme, spodné konce odrežeme a stonky ošúpeme. Blanšírujeme vo vriacej osolenej vode približne 5 minút, potom vyberieme a ihneď ponoríme do ľadovej vody. Zelená špargľa si tak zachová svoju intenzívnu farbu.
- 2
Estragón umyjeme, osušíme ho kuchynským papierom a listy nakrájame nadrobno. Citróny opláchneme v horúcej vode, osušíme a pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Vyžmýkame 1/2 citróna a zvyšné citróny nakrájame na mesiačiky. Maslo rozpustíme a odstavíme. Pridáme citrónovú šťavu a estragón. Necháme variť 5 minút na miernom ohni a preložíme do misky.
- 3
Rozpálime grilovaciu panvicu. Filety z lososa umyjeme a osušíme kuchynským papierom. Zelenú špargľu pokvapkáme trochou estragónového masla a opečieme. Filety z lososa osolíme, okoreníme a spolu s mesiačikmi citróna grilujeme 6 – 8 minút. Raz ich otočíme. Hotové polejeme maslom a podávame s grilovanou špargľou.
Tiež grilovaný losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu