Rybacie filé na cesnaku fotorecept
Foto: tejaja
Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať.
3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filé potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme rascou a osolíme.
-
2
Nakoniec máličko posypeme múkou.
-
3
Olej na panvici rozpálime a prudko z oboch strán opražíme.
-
4
Podlejeme lyžicou vody a zakryté dusíme 10 minút. Ak treba, podlejeme ešte trošička vodou počas dusenia, závisí to od filé, koľko obsahuje vody. Šťavy má byť primeranie, na poliatie, nemá v nej filé plávať.
-
5
Potom pridáme maslo a necháme ho rozpustiť a prehriať.
-
6
Filé podávame so zemiakmi, šťavou a zeleninou.
Diskusia k receptu