Rybací šalát
Rybací šalát

Surimi/krabí šalát

tamaram - fotkatamaram, 11. októbra 2023
Surimi/krabí šalát
Foto: tamaram

Ahojte, dlho som hľadala recept, ktorý by chutil presne ako môj obľúbený surimi šalát z obchodu. Tak som sa do toho pustila sama a Zobraziť celý popisAhojte, dlho som hľadala recept, ktorý by chutil presne ako môj obľúbený surimi šalát z obchodu. Tak som sa do toho pustila sama a výsledok je jedna k jednej! Dobrú chuť.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

250 g (krabie tyčinky)
3 PL
3-4 PL
1 PL (30 %)




Postup

  1. 1

    Surimi tyčinky nakrájame na malé tenké plátky (v tom je to kúzlo, kocky nie sú také chutné, haha).

  2. 2

    Nakrájané tyčinky dáme do misky a pridáme kukuricu, majonézu, kyslú smotanu a štipku soli a korenia (podľa chuti).

    Surimi/krabí šalát - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu premiešame, dáme zachladiť do chladničky, najlepšie je šalát nechať odstáť cez noc. Na ďalší deň chutí lepšie. Dobrú chuť!

    Surimi/krabí šalát - obrázok 3

Diskusia k receptu

bugout
Robím podobný, pridávam aj trochu šalátovej uhorky, majonézu kewpie + ponzu a bez smotany
mirop
surimi tycinky su rozomlete rybie maso, ktore sa nasledne premyva vodou, aby sa z neho odtranila rybia chut a rybi tuk, prehana sa cez jemne sita. Vo vysledku vznika biela gumovita hmota, ktora sa nasledne nastavuje skrobom, farbi a dochucuje umelym krabim aroma... tak potom jedzte to :)
bugout
@mijaita (20.10.2023 08:29)

Možno ti to príde čudné ale je to chutné normálne ako donburi teda na kopčeku rýže. Apropo keď ti surimi chuti skús niekedy aj tenshindon. Je to v podstate omeleta so surimi tiež v podobe donburi čiže na kopčeku rýže a preliate sladko kyslou omáčkou. A ku surimi, spoločne s kamaboko, narutomaki a množstvom ďalších druhov rybacích koláčikov je bežnou súčasťou japonskej kuchyne. A teda môže to niekomu chutiť a nemusí, ale keď nič iné Japonci bordel nejedia...
mijaita
@bugout (20.10.2023 12:48)

Ano, ochutnala bych, ale jedine kdyz bude u toho nejaky rybofil, kdyby nechutnalo, skoda to vyhodit. Spis pockam na nejakou nahodu. Ale tenshindon urcite zkusim, dikes!
P.S. uz je ti dobre?
bugout
@mijaita (20.10.2023 14:07)

Ja som myslel ten šalát zo surimi s ryžou. Písala si, že ho určite vyskúšaš. A je mi trochuz lepšie ale žiadna výhra zatiaľ...
mijaita
@bugout (20.10.2023 12:48)

Az bude prizniva situace, zkusim nejen tvuj salat ale i tu omeletu na ryzi. Tycinek mam dost.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia