prazdny

Domáce bryndzové halušky so slaninkou

Hlavné jedlá

Klasika nesklame, obľúbené jedlo, vyhľadávané v reštauráciách, na salašoch.

prazdny

Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou

Cestoviny

Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....

prazdny

Zapečený ružičkový kel s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Jednoduché a dobré a musím sa priznať, je to dcérin nápad....

prazdny

Bryndzové halušky

Hlavné jedlá

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Kým voda začne vrieť, ošúpeme si zemiak(y) a...

prazdny

Bryndzové pirohy

Cestoviny

Majú u nás doma v jedálničku výsadné miesto. Postup som zdedila od mamky, len niektoré...

prazdny

Pečené kuracie prsia plnené bryndzou

Kuracie mäso

Prihoďte do pekáča ku kuraťu aj zeleninu, výsledok vás očarí.

prazdny

Bryndzová polievka - rýdzo slovenská

Bezmäsité jedlá

Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.

prazdny

Bryndzové tyčinky, ktoré sa hodia kedykoľvek

Slané chuťovky

Slané bryndzové tyčinky sú vďačné chuťovky na akúkoľvek príležitosť. Upečte ich na oslavu, na sviatky,...

prazdny

Bryndzový koláč s cukrom, aký kedysi deťom vypekali babičky

Koláče

Bryndzové koláče zvyčajne pečieme naslano, tento však poskytuje úplne iný chuťový zážitok. Keďže ho kedysi...

prazdny

Bryndzová polievka s hubami a kôprom

Bezmäsité jedlá

Rýchla, jednoduchá polievočka, ktorá zasýti a zahreje nielen v zimných mesiacoch.

prazdny

Šulky z Východnej

Cestoviny

Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

prazdny

Vyprážané bryndzové placky

Bezmäsité jedlá

Mnohí z nás pri varení používajú koreninové zmesi z obchodu, ktoré sú plné soli a glutamanu....

prazdny

Jednoduchý demikát

Bezmäsité jedlá

Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza....

prazdny

Jednoduché bryndzové pirohy

Cestoviny

Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...

prazdny

Tradičný slovenský bryndzovník

Bezmäsité jedlá

Keby recept na tradičný bryndzovník zapadol prachom, bola by to veľká škoda. Pretože tento slaný koláč je dokonalý....

prazdny

Bryndzová nátierka s chrenom

Bezmäsité jedlá

Bryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá....

prazdny

Gnocchi s bryndzovo-špenátovou omáčkou a kuracím mäsom

Kuracie mäso

V tomto recepte vám ukážeme ďalšiu chutnú kombináciu klasických surovín. Navyše pri príprave domácich cestovín vám...

prazdny

Kuracie prsia plnené bryndzou a medvedím cesnakom

Kuracie mäso

Mimoriadne chutné papaníčko, napriek tomu, že išlo o taký "recyklačný" recept typu čo chladnička dala....

prazdny

Bezlepkový slaný koláč s bryndzou a cuketou

Bezmäsité jedlá

Bryndza - náš slovenský poklad - nás nikdy neomrzí, ani v bezlepkovom varení a pečení....

prazdny

Bryndzovník

Slané chuťovky

Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.

prazdny

Bryndzová polievka

Večera

Tá naša bryndzová, kto by ju nemal rád.

prazdny

Bryndzové rizoto s panenkou a so slivkami

Bravčové mäso

Netradičný recept na bryndzové rizoto, ktoré pripravila finalistka súťaže Pečie celé Slovensko Katarína Novotová.

prazdny

Pečená mrkva s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi zaujímavá.

prazdny

Bryndzový bulgur s jablkami a karamelovými gaštanmi

Dezerty

Tento netradičný sladký recept z bulguru vás určite zaujme natoľko, že ho budete chcieť vyskúšať a...

prazdny

Bryndzové pirohy z tvarohového cesta

Hlavné jedlá

Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený...

prazdny

Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom

Bezmäsité jedlá

Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....

prazdny

Bryndziarik

Bezmäsité jedlá

Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.