Slané praclíky s bryndzou a parmezánom
foodblog Medové motúzy, 22. apríla 2023
Foto: Jana Štrbková
Máte chuť na hriešne dobré slané keksíky? Mám pre vás úžasné syrové praclíky s parmezánom a s bryndzou. Milujú ich všetci, ktorí ich Zobraziť celý popisMáte chuť na hriešne dobré slané keksíky? Mám pre vás úžasné syrové praclíky s parmezánom a s bryndzou. Milujú ich všetci, ktorí ich ochutnali, a vždy si tajne pre seba upečiem ešte jeden plech navyše.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
120 g |
|
120 g strúhaný |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
|
(Nigella sativa) |
|
Postup
-
1
Vo väčšej mise spojíme múku, maslo, vajce a pridáme štipku soli. Rukou vymiesime hladké cesto. Keď sa všetky suroviny spoja, pridáme bryndzu, strúhaný parmezán a zapracujeme ich do cesta.
- 2
Vymiesené cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať asi 30 minút v chladničke. Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi pol centimetra.
- 3
Z cesta vykrojíme praclíky. Vykrojené keksíky hneď ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Povykrajované slané pečivo natrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme semienkami černušky siatej.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.
Tiež syrové praclíky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu