Syrové praclíky
Syrové praclíky

Slané praclíky s bryndzou a parmezánom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 22. apríla 2023
Slané praclíky s bryndzou a parmezánom
Foto: Jana Štrbková

Máte chuť na hriešne dobré slané keksíky? Mám pre vás úžasné syrové praclíky s parmezánom a s bryndzou. Milujú ich všetci, ktorí ich Zobraziť celý popisMáte chuť na hriešne dobré slané keksíky? Mám pre vás úžasné syrové praclíky s parmezánom a s bryndzou. Milujú ich všetci, ktorí ich ochutnali, a vždy si tajne pre seba upečiem ešte jeden plech navyše.

8
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
1 ks
 štipka
120 g
120 g strúhaný
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 (Nigella sativa)




Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise spojíme múku, maslo, vajce a pridáme štipku soli. Rukou vymiesime hladké cesto. Keď sa všetky suroviny spoja, pridáme bryndzu, strúhaný parmezán a zapracujeme ich do cesta.

  2. 2

    Vymiesené cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať asi 30 minút v chladničke. Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi pol centimetra.

  3. 3

    Z cesta vykrojíme praclíky. Vykrojené keksíky hneď ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. 4

    Povykrajované slané pečivo natrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme semienkami černušky siatej.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia