Slané chuťovky
Slané chuťovky

Rýchle chuťovky k vínu aj pivu

Martina Gromová
foodblogerka, 30. decembra 2023
Rýchle chuťovky k vínu aj pivu
Foto: Martina Gromová

Krehké lístkové cesto, bryndza, kečup či horčica, chrumkavá saláma a roztečený syr. To znie ako dokonalá kombinácia, ktorá sa skvelo hodí na každú oslavu Zobraziť celý popisKrehké lístkové cesto, bryndza, kečup či horčica, chrumkavá saláma a roztečený syr. To znie ako dokonalá kombinácia, ktorá sa skvelo hodí na každú oslavu či párty.

4
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
na 220 °C

Suroviny

2 bal. chladené rolované
250 g (alebo bryndzová nátierka)
100 g
100 g
1 ks (na potretie)

Postup

  1. 1

    Jedno lístkové cesto rozvinieme a potrieme bryndzovou nátierkou alebo bryndzou. Na vrstvu bryndze rozložíme druhé lístkové cesto.

  2. 2

    Stočíme do rolády, nakrájame asi na 1,5 cm hrubé kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Následne kolieska roztlačíme dnom pohára, ktoré sme pomúčili.

  3. 3

    Na každé koliesko dáme trochu kečupu alebo horčice, koliesko salámy a na vrch uložíme kúsok údeného syra.

    Saláma
  4. 4

    Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 10 – 15 minút.

  5. 5

    Po dopečení môžeme posypať nasekanou jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia