Rýchle chuťovky k vínu aj pivu
foodblogerka, 30. decembra 2023
Foto: Martina Gromová
Krehké lístkové cesto, bryndza, kečup či horčica, chrumkavá saláma a roztečený syr. To znie ako dokonalá kombinácia, ktorá sa skvelo hodí na každú oslavu Zobraziť celý popisKrehké lístkové cesto, bryndza, kečup či horčica, chrumkavá saláma a roztečený syr. To znie ako dokonalá kombinácia, ktorá sa skvelo hodí na každú oslavu či párty.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Jedno lístkové cesto rozvinieme a potrieme bryndzovou nátierkou alebo bryndzou. Na vrstvu bryndze rozložíme druhé lístkové cesto.
- 2
Stočíme do rolády, nakrájame asi na 1,5 cm hrubé kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Následne kolieska roztlačíme dnom pohára, ktoré sme pomúčili.
- 3
Na každé koliesko dáme trochu kečupu alebo horčice, koliesko salámy a na vrch uložíme kúsok údeného syra.
- 4
Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 10 – 15 minút.
- 5
Po dopečení môžeme posypať nasekanou jarnou cibuľkou.
Tiež slané chuťovky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu