Zapečený ružičkový kel
Zapečený ružičkový kel

Zapečený ružičkový kel s bryndzou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 21. januára 2023
Zapečený ružičkový kel s bryndzou (fotorecept)
Foto: kvakac

Jednoduché a dobré a musím sa priznať, je to dcérin nápad. Neviem po kom to díte je, čo som sa jej dával kopu Zobraziť celý popisJednoduché a dobré a musím sa priznať, je to dcérin nápad. Neviem po kom to díte je, čo som sa jej dával kopu osvety, že základ je mäso, ale nie - ona zeleninka.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g očistený
125 g čerstvá
150 g
50 g (82 %)
1/2 KL
1/2 KL
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Riadne očistený ružičkový kel zalejeme vriacou vodou z kanvice a necháme pariť asi dve minúty. Vodu zlejeme.

    Zapečený ružičkový kel s bryndzou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme bryndzu, cesnak, smotanu, korenie čerstvo mleté a rascu. Všetko to spolu vymiešame.

    Zapečený ružičkový kel s bryndzou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslo rozkrájame na menšie kúsky do zapekacej nádoby a pridáme horúci ružičkový kel a premiešame toľko, aby sa maslo roztopilo. Kel sa obalí maslom a nádoba tiež. Solíme opatrne, bryndza je slaná.

    Zapečený ružičkový kel s bryndzou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na kel dáme vymiešanú bryndzu a dobre to rozotrieme po celej nádobe. Vložíme to do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 20 minút.

    Zapečený ružičkový kel s bryndzou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 20 minútach necháme trochu vychladnúť a môžeme nakladať na tanier. Dá sa to jesť takto samotné.

    Zapečený ružičkový kel s bryndzou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Alebo s prívarkom, ako sme si urobili, tiež z ručičkového kelu, kuskusu, mrkvy, petržlenu, cibule, cesnaku a zemiakov. Plus korenie a soľ. Všetko uvarené a rozmixované.

    Zapečený ružičkový kel s bryndzou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kucharka
Ružičkový kel je nedocenená zelenina a asi jediná, ktorú mi členovia rodiny odmietajú jesť.
( keď neposlúchajú tak im ho uvarím … ale nie, iba vtipkujem :-)))
Kombinovať ho s bryndzou ma nenapadlo, ale skúsim - možno ich nalákam!
Ďakujem za recept.
kvakac
@sracz (22.1.2023 01:08)

Vďaka za koment a medailu. Budem rád ak skúsiš sám som bol prekvapený, aké je to chutné.
kvakac
@kucharka (22.1.2023 10:04)

Vďaka za koment. Keď tam v pašuješ kúsok slaniny tak to budú jesť. Nie moc nejakých 30dkg. Je to trochu zmena v jedálničku.
kvakac
@zahra (22.1.2023 11:27)

Vďaka za koment. Je to veru dobrá kombinácia, sám som bol prekvapený aké je to chutné a pritom jednoduché.
sobon
Ja si myslim ze dcerka to velice dobre vykoumala, vyskusam, paci sa mi kombinacia👍
1x kvakac
kvakac
@sobon (22.1.2023 20:43)

Vďaka za nazretie receptu. Je to veru dobré.
kimlo
Kel mám veľmi rád, ale v takejto forme som ho ešte nejedol... určite to bude chutné, samé dobré ingrediencie... :-)
1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia