Zapečený ružičkový kel s bryndzou fotorecept
Foto: kvakac
Jednoduché a dobré a musím sa priznať, je to dcérin nápad. Neviem po kom to díte je, čo som sa jej dával kopu Zobraziť celý popisJednoduché a dobré a musím sa priznať, je to dcérin nápad. Neviem po kom to díte je, čo som sa jej dával kopu osvety, že základ je mäso, ale nie - ona zeleninka.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Riadne očistený ružičkový kel zalejeme vriacou vodou z kanvice a necháme pariť asi dve minúty. Vodu zlejeme.
-
2
Zatiaľ si pripravíme bryndzu, cesnak, smotanu, korenie čerstvo mleté a rascu. Všetko to spolu vymiešame.
-
3
Maslo rozkrájame na menšie kúsky do zapekacej nádoby a pridáme horúci ružičkový kel a premiešame toľko, aby sa maslo roztopilo. Kel sa obalí maslom a nádoba tiež. Solíme opatrne, bryndza je slaná.
-
4
Na kel dáme vymiešanú bryndzu a dobre to rozotrieme po celej nádobe. Vložíme to do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 20 minút.
-
5
Po 20 minútach necháme trochu vychladnúť a môžeme nakladať na tanier. Dá sa to jesť takto samotné.
-
6
Alebo s prívarkom, ako sme si urobili, tiež z ručičkového kelu, kuskusu, mrkvy, petržlenu, cibule, cesnaku a zemiakov. Plus korenie a soľ. Všetko uvarené a rozmixované.
( keď neposlúchajú tak im ho uvarím … ale nie, iba vtipkujem :-)))
Kombinovať ho s bryndzou ma nenapadlo, ale skúsim - možno ich nalákam!
Ďakujem za recept.
Ta kombinacia je skvela.
Vďaka za koment a medailu. Budem rád ak skúsiš sám som bol prekvapený, aké je to chutné.
Vďaka za koment. Keď tam v pašuješ kúsok slaniny tak to budú jesť. Nie moc nejakých 30dkg. Je to trochu zmena v jedálničku.
Vďaka za koment. Budem rád ak niekedy skúsiš.
Vďaka za koment. Je to veru dobrá kombinácia, sám som bol prekvapený aké je to chutné a pritom jednoduché.
Vďaka za milé slová.
Vďaka za nazretie receptu. Je to veru dobré.