Bryndzové halušky
Foto: lucja28
porcia
príprava
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Kým voda začne vrieť, ošúpeme si zemiak(y) a nastrúhame pomocou strúhadla do misky. Odporúčam strúhať na bočnej strane strúhadla, cesto je tak menej hrudkovité, jemnejšie. Na jednu porciu potrebujeme približne jeden veľký zemiak, alebo dva stredne veľké zemiaky.
- 2
K zemiakom pridáme vajíčko, 1 a pol čajovej lyžičky soli a postupne prisypávame múku. Zemiaky zvyknú väčšinou pustiť menšie množstvo vody, preto sa presné množstvo múky ťažko odhaduje. Cesto by nemalo byť príliš riedke, ale ani príliš husté.
- 3
Keď voda v hrnci zovrie, vezmeme si haluškovač a cesto pomocou neho pretlačíme do hrnca. Halušky v hrnci premiešame.
- 4
Od momentu kedy halušky vyplávajú na povrch ich varíme ešte približne 3 minúty. Odporúčam následne halušky ochutnať, aby sme sa uistili, či sme spokojní s ich konzistenciou.
- 5
Kým sa halušky varia, môžeme si na panvičke začať pražiť nakrájanú slaninku.
- 6
Uvarené halušky pomocou sitka vyberieme z hrnca a dáme do misky. Pridáme k nim bryndzu, kyslú smotanu a dobre (ale s citom) premiešame.
- 7
Halušky naložíme na tanier, navrch dáme opraženú slaninku a nasekanú pažítku.
- 8
Hotovo, dobrú chuť. :)
Tiež bryndzové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu