Bryndzové halušky s domácou slaninou
Foto: Frommykitchendotcom
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v recepte je len približné, bude závisieť od toho, aké vodnaté sú zemiaky.
- 2
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali 1 ČL soli.
- 3
Keď voda vrie, cez sitko na halušky do nej nahádžeme cesto. Tu a tam varechou halušky zľahka premiešame. Varíme asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch.
- 4
Keď sú halušky uvarené, scedíme ich, prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať.
- 5
Vrátime do hrnca, polejeme roztopeným maslom, pridáme bryndzu, 1 PL kyslej smotany a všetko spolu premiešame. Podľa potreby ešte dosolíme.
- 6
Podávame s kyslou smotanou, opraženou domácou slaninou a ozdobíme pažítkou.
Tiež bryndzové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Súhlasím :)