Bryndzové halušky
Bryndzové halušky

Bryndzové halušky s domácou slaninou

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 26. novembra 2023

Suroviny

1 kg
250 g
250 g
300 g
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v recepte je len približné, bude závisieť od toho, aké vodnaté sú zemiaky.

  2. 2

    Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali 1 ČL soli.

  3. 3

    Keď voda vrie, cez sitko na halušky do nej nahádžeme cesto. Tu a tam varechou halušky zľahka premiešame. Varíme asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch.

  4. 4

    Keď sú halušky uvarené, scedíme ich, prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať.

  5. 5

    Vrátime do hrnca, polejeme roztopeným maslom, pridáme bryndzu, 1 PL kyslej smotany a všetko spolu premiešame. Podľa potreby ešte dosolíme.

  6. 6

    Podávame s kyslou smotanou, opraženou domácou slaninou a ozdobíme pažítkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia