Bryndzovníčky
Foto: gordonko
Jednoduché slané pečivo s bryndzou, pre návštevu alebo k televízii.
10 minút
príprava
príprava
15 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Preosiatu múku, bryndzu a tuk Palmarin (alebo Heru) vymiešame v mise. Získame jemne lepivé cesto, ktoré dáme na pol hodinky do chladničky.
- 2
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme rôzne tvary. Povykrajované kúsky preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme ich žĺtkom zmiešaným s troškou mlieka. Povrch posypeme rascou a soľou.
- 3
Dáme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme do slabého zhnednutia cca 15 minút (pri teplovzdušnom režime na 180 °C 10 minút). Bryndza v ceste sa dá nahradiť syrom alebo tvarohom.
Tiež bryndzové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu