Bryndzový osúch s oškvarkami bez lepku
Foto: novalim
Blíži sa čas grilovačiek a k nim sa vždy hodia domáce chlebíky alebo osúchy. Aj my máme pre vás dnes jeden skvelý tip na Zobraziť celý popisBlíži sa čas grilovačiek a k nim sa vždy hodia domáce chlebíky alebo osúchy. Aj my máme pre vás dnes jeden skvelý tip na
domáci bryndzový osúch s oškvarkami. Samozrejme bez lepku. Z našej bezlepkovej tmavej múky Promix T si pripravíte cesto
veľmi jednoducho. Určite nezabudnite aj na voňavý kôpor, ktorým osúch posypete. Dobrú chuť.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 ml |
|
10 g čerstvé (alebo 1/2 balíčka sušeného) |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
Na potretie cesta: | |
1 ks |
|
Na plnku: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g nasekané |
|
3 plátky |
|
čerstvý nasekaný |
|
Postup
-
1
Cesto: Do vlažného mlieka rozdrobíme čerstvé droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. V mise premiešame všetky suché prísady (ak používame sušené droždie, pridáme ho v tomto kroku), potom pridáme kvások a zvyšné prísady a hnetačom vypracujeme kompaktné hladké cesto. Poprášime ho bezlepkovou múkou, prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.
- 2
Kým cesto na bryndzový osúch kysne, pripravíme si plnku. Na ňu jednoducho zmiešame bryndzu a smotanu, kým nebudú hladké a nasekáme si oškvarky a slaninu na drobné kúsky.
- 3
Vykysnuté cesto dlaňami roztlačíme na vymastenom a pomúčenom okrúhlom plechu ( s priemerom 22 cm), okraje cesta necháme minimálne o 1 cm vyššie. Do vytvorenej priehlbiny nanesieme bryndzovo-smotanovú plnku, posypeme ju oškvarkami a slaninkou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme osúch piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 20-25 minút.
- 4
Upečený osúch necháme mierne vychladnúť a posypeme čerstvým nasekaným kôprom.
Tiež bryndzový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu