Domáce bryndzové halušky so slaninkou fotorecept
Foto: olinecka
Klasika nesklame, obľúbené jedlo, vyhľadávané v reštauráciách, na salašoch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nastrúhame na strúhadle, pridáme soľ podľa chuti a po častiach múku.
-
2
Urobíme cesto, ktoré musí byť vláčne, nie tuhé alebo riedke.
-
3
Vodu dáme variť so soľou, vložíme konce zo strúhaných zemiakov a 1 zemiak pokrájaný na menšie kocky. Necháme povariť 15 - 20 minút, aby sa zemiaky uvarili.
-
4
Pripravíme haluškár na halušky.
-
5
Do vriacej vody cez haluškár dávame cesto na halušky variť, spotrebujeme všetko cesto. Povaríme za občasného miešania 3-4 minúty. Halušky scedíme a prepláchneme vlažnou vodou.
-
6
Odoberieme 5-6 PL vody, v ktorej sa varili halušky a rozmiešame s bryndzou.
-
7
Slaninu pokrájame na malé kocky opražíme do zlatista. Pridáme bielu časť lahôdkovej cibuľky.
-
8
Halušky dáme do misy, pridáme rozmiešanú bryndzu, masť zo slaninky, soľ podľa chuti a premiešame. Servírujeme na tanier, ozdobíme slaninkou, dochutíme kyslou smotanou, posypeme vňaťou z jarnej cibuľky. Dobrú chuť.
Startujem metlu a letim k tebe na veceru.
Som rada že si si našiel čas na moje halušky(prečítať), tie tvoje budú fantastické, ako každé tvoje varenie.....
Ďakujem za reakciu na môj recept som rada.
No paráda..... Chválim.
Ďakujem Helenka....
Napíš ako sa podarili,pozdravujem.
Ďakujem za nahliadnutie môjho receptu, komentár potešil.
Neviem, ale pre mňa nie hladká múka, ale je to tak koľko kuchárov tolko chuti. Pozdravujem.
K tým zemiakom v haluškách: Aby sme si pri strúhaní zemiakov neodreli aj prsty, tak tie malé konce hodím do vody, prihodím aj jeden zemiak nakrájaný na kocky, uvarím, potom zlejem vodu a len vidličkou popučím uvarené zemiaky a pridám k haluškám a potom bryndzu a dokončím.
Mňa pôvodne učila moja mamička - zápražka a halušky z hladkej múky. Ja kombinujeme všetky 3. Máš pravdu, koľko ľudí, toľko chutí. Si výborná kuchárka a máš výborné recepty. Tiež pozdravujem 🌹