„Bryndzáky“ trochu inak
šéfkuchár, 17. júla 2023
Foto: Pravda - Ivan Majerský
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s vekom, chceme jesť zdravšie. Preto si aj tie bryndzové Zobraziť celý popis„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s vekom, chceme jesť zdravšie. Preto si aj tie bryndzové halušky varíme z brokolice alebo z karfiolu, aj keď oškvarky na ne si doprajeme, “ hovorí o tomto svojom recepte šéfkuchár Peter Ďurčo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu alebo karfiol oblanšírujeme a rozoberieme alebo nakrájame na ružičky, väčšie ešte nakrájame na menšie kúsky.
- 2
Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici opražíme.
- 3
Z cmaru a z mlieka v pomere 2:1 vyšľaháme penu. Ak máme doma fľašu na šľahačku, urobíme ju v nej.
- 4
Brokolicu alebo karfiol rozdelíme na taniere, posypeme bryndzou a okolo nastriekame alebo lyžicou naaranžujeme cmarovú penu.
Tiež brokolica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
👍👍👍