„Bryndzáky“ trochu inak

Peter Ďurčo
šéfkuchár, 17. júla 2023
„Bryndzáky“ trochu inak
Foto: Pravda - Ivan Majerský

„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s vekom, chceme jesť zdravšie. Preto si aj tie bryndzové Zobraziť celý popis„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s vekom, chceme jesť zdravšie. Preto si aj tie bryndzové halušky varíme z brokolice alebo z karfiolu, aj keď oškvarky na ne si doprajeme, “ hovorí o tomto svojom recepte šéfkuchár Peter Ďurčo.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (alebo karfiol)
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Brokolicu alebo karfiol oblanšírujeme a rozoberieme alebo nakrájame na ružičky, väčšie ešte nakrájame na menšie kúsky.

  2. 2

    Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici opražíme.

  3. 3

    Z cmaru a z mlieka v pomere 2:1 vyšľaháme penu. Ak máme doma fľašu na šľahačku, urobíme ju v nej.

  4. 4

    Brokolicu alebo karfiol rozdelíme na taniere, posypeme bryndzou a okolo nastriekame alebo lyžicou naaranžujeme cmarovú penu.

Diskusia k receptu

ria2
Jednoduché, ľahké, chutné, inšpiratívne. Palec hore.
dvorka
Klasické halušky sú moja topka v jedálničku a tak aj karfiol s bryndzou a škvarkami si hlavne v letných mesiacoch často robievam. Táto zeleninová alternatíva je veľmi chutné jedlo, ale halušky tomu veru nehovorím. Skúšala som aj brokolicu s bryndzou, no to už nie je ono. Teda pre mňa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia