Bryndzové palacinky
Bryndzové palacinky

Slané palacinky s bryndzovou plnkou

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 22. júna 2023
Slané palacinky s bryndzovou plnkou
Foto: Jana Štrbková

Palacinky by deti jedli každý deň. Aby boli výdatnejšie a výživnejšie, zobrala som si na pomoc bryndzu a bylinky. A tak vznikli chutné slané palacinky s bryndzovou Zobraziť celý popisPalacinky by deti jedli každý deň. Aby boli výdatnejšie a výživnejšie, zobrala som si na pomoc bryndzu a bylinky. A tak vznikli chutné slané palacinky s bryndzovou plnkou.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

240 g
600 ml
3/4 ČL
4 ks
1 ČL
Plnka:
250 g
250 g
1/2 ČL
1 strúčik
Zdobenie:
 čerstvý
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Do mixéra nalejeme mlieko, nasypeme preosiatu múku, pridáme soľ, vajcia a dohladka rozmixujeme. Cesto vylejeme do misky.

  2. 2

    Na panvici na silnom ohni rozohrejeme trochu oleja a nalejeme naberačku cesta. Oheň hneď stiahneme na mierny. Palacinku minútku–dve pražíme na miernom ohni a otočíme na druhú stranu. Z cesta by malo vyjsť asi 12 palaciniek.

  3. 3

    Pripravíme plnku. V miske dôkladne vidličkou premiešame bryndzu a kyslú smotanu. Pridáme mletú červenú papriku a pretlačený strúčik cesnaku. Premiešame.

  4. 4

    Pažítku nadrobno nasekáme. Lístky tymianu umyjeme a necháme odkvapkať.

  5. 5

    Hotové teplé palacinky naplníme bryndzovou plnkou. Ozdobíme tymianom a pažítkou alebo nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou. Môžeme podávať s kúskami údenej šunky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia