Slané palacinky s bryndzovou plnkou
foodblog Medové motúzy, 22. júna 2023
Foto: Jana Štrbková
Palacinky by deti jedli každý deň. Aby boli výdatnejšie a výživnejšie, zobrala som si na pomoc bryndzu a bylinky. A tak vznikli chutné slané palacinky s bryndzovou Zobraziť celý popisPalacinky by deti jedli každý deň. Aby boli výdatnejšie a výživnejšie, zobrala som si na pomoc bryndzu a bylinky. A tak vznikli chutné slané palacinky s bryndzovou plnkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
240 g |
|
600 ml |
|
3/4 ČL |
|
4 ks |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
1/2 ČL |
|
1 strúčik |
|
Zdobenie: | |
čerstvý |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Do mixéra nalejeme mlieko, nasypeme preosiatu múku, pridáme soľ, vajcia a dohladka rozmixujeme. Cesto vylejeme do misky.
- 2
Na panvici na silnom ohni rozohrejeme trochu oleja a nalejeme naberačku cesta. Oheň hneď stiahneme na mierny. Palacinku minútku–dve pražíme na miernom ohni a otočíme na druhú stranu. Z cesta by malo vyjsť asi 12 palaciniek.
- 3
Pripravíme plnku. V miske dôkladne vidličkou premiešame bryndzu a kyslú smotanu. Pridáme mletú červenú papriku a pretlačený strúčik cesnaku. Premiešame.
- 4
Pažítku nadrobno nasekáme. Lístky tymianu umyjeme a necháme odkvapkať.
- 5
Hotové teplé palacinky naplníme bryndzovou plnkou. Ozdobíme tymianom a pažítkou alebo nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou. Môžeme podávať s kúskami údenej šunky.
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu