Bryndzová polievka - rýdzo slovenská
Gizka Oňová a Peter Varga
z kuchárskej knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni, 27. októbra 2022
z kuchárskej knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni, 27. októbra 2022
Foto: Z knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni
Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme na masti. Škvarky vyberieme a odložíme.
- 2
Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju doružova. Pridáme rascu, bobkové listy a mletú červenú papriku. Minútu miešame a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky a varíme domäkka.
- 3
V mlieku rozhabarkujeme bryndzu a prilejeme k zemiakom. Vyberieme bobkové listy a polievku rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou a korením.
- 4
Polievku ozdobíme nasekanou pažítkou a škvarkami. Podávame s opečenými chlebovými kockami.
Tiež bryndzová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu