Bryndzová polievka
Bryndzová polievka

Bryndzová polievka - rýdzo slovenská

Gizka Oňová a Peter Varga
z kuchárskej knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni, 27. októbra 2022
Bryndzová polievka - rýdzo slovenská
Foto: Z knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni

Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.

6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
1 PL
1 ks
1 ČL
3 ks
1 ČL
800 ml
400 g
500 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme na masti. Škvarky vyberieme a odložíme.

  2. 2

    Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju doružova. Pridáme rascu, bobkové listy a mletú červenú papriku. Minútu miešame a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky a varíme domäkka.

  3. 3

    V mlieku rozhabarkujeme bryndzu a prilejeme k zemiakom. Vyberieme bobkové listy a polievku rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Polievku ozdobíme nasekanou pažítkou a škvarkami. Podávame s opečenými chlebovými kockami.

Diskusia k receptu

deniz
Robila som akurat tuto polievku a fantazia. Podarila sa mi skvele chutovo, mnam. Prikladam foto.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia